Cornuri cu gem

de loredanaaa in Prajituri, 23 Feb 2013 | 2184 vizualizari

 

Aceste cornuri le-am facut cu cumnata mea si au iesit asa de bune si pufoase,Va recomand cu mare incredere sa le incercati.

 

INGREDIENTE

  • 100g unt sau margarina
  • 2 oua
  • 50 g drojdie
  • 200g zahar
  • un varf de lingurita de sare
  • 200ml lapte
  • 2 pahare faina alba
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem:

Intr-o cratita topiti untul sau margarina la foc mic.Dupa ce untul s-a topit,il luati de pe foc, adaugati zaharul si amestecati bine.


In alta cratita se bat ouale, drojdia si sarea.Se amesteca bine drojdia cu ouale, sa nu fie cocoloase cu un tel sau lingura de lemn.Apoi se adauga untul si zaharul(care l-ati preparat mai sus) la amestecul de oua si drojdie, se amesteca bine.


La compozitia de mai sus adaugati laptele, omogenizati compozitia.


Se adauga faina si se framanta un aluat moale, care sa nu se lipeasca de maini.Aluatul il acoperiti cu o folie si lasati-l la cald cam 30-60 min, pana se ridica bine.


Impartiti aluatul in 6 si le formeaza bile.Fiecare bila se intinde in forma de cerc si se taie cu cutitul in 8 bucati in forma de triunghiuri.


La marginea aluatului se pune umplutura pentru cornuri, puteti pune gem(daca e prea lichida puteti adauga biscuiti pisati)) sau orice umplutura preferati. Rulati cornurile.


Cornurile se pun in tava de cuptor si se lasa 30 min sa creasca.Dupa ce au crescut, cornurile se ung cu ou si se dau la cuptor pana se rumenesc.


Dupa ce sunt gata se ung imediat cornurile fierbinti cu o compozitie de zahar preparata astfel: 3 linguri de zahar se dizolva cu 1 lingurita de apa. Zaharul sa fie doar umed dar sa nu se dizolve.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

23.02.2013, 21:17

Ce bune.Imi amintesc de copilarie!

merisor 1

24.02.2013, 07:17

Bune!

loredanaaa 1

25.02.2013, 20:15

multumesc laurenta,rocsi,merisor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornuri din aluat dospit cu branza dulce a la Gaby