Prajitura cu nuca, ciocolata, rahat

de burdulea56 in Prajituri, 19 Mai 2011 | 7321 vizualizari

 

Din ciclul: ,,nimic nu se pierde, ci totul se transforma,, este si aceasta prajitura. Pt ca mi-au ramas albusuri, nu am renuntat la ele cu una cu doua ci m-am gandit sa le utilizez si am preparat aceasta prajiura.
Prajitura aceasta este printre primele retete cu un ap. nou foto, si pe la inceputurile bloggeritului.

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri faina,
  • o jumatate de lamaie(coaja si zeama),
  • cateva nuci(12-13 samburi),
  • 2 cuburi de rahat,
  • 1 cub ciocolata menaj.
  •   Pt. ornat: am folosit un alt cub de ciocolata menaj si 1 lingura de apa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca, ciocolata, rahat:

Batem albusurile spuma tare, adaugam coaja si zeama de lamaie, se continua batutul spumei, adaugam zaharul, vanilia si batem pana la topirea zaharului. Se adauga faina, se amesteca cu grija pana la incorporarea acesteia, adaugam nuca, rahatul si ciocolata, toate taiate bucatele. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc potrivit cam 20-25 minute.


Dupa copt, la 3 minute am scos prajitura din tava am lasat-o sa se raceasaca si am ornat-o cu ciocolata topita astfel: am topit cubul de ciocolata menaj cu 1 lingura de apa intr-o canita, apoi am pus topitura intr-o punguta de nylon pe care am intepat-o la un capat si am ornat prajiturica asa cum o vedeti.


Sfat: daca doriti o prajitura mai pufoasa, puneti la preparaea blatului 1/2 pliculet praf de copt.

 

TIPS-URI

1

Sfat: daca doriti o prajitura mai pufoasa, puneti la preparaea blatului 1/2 pliculet praf de copt.

2

Nucile, rahatul si ciocolata, le-am taiat bucatele.

3

Am folosit o tava cu dimensiuni: 29x23 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca, ciocolata, rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

burdulea56 1

22.05.2011, 00:52

ionela, mamaieelena: sar'mana si la multi ani.

annemary2111 1

01.03.2013, 23:34

II SE SPUNE CHINEZOAICA

babi5 1

30.09.2013, 20:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute