Cornuri cu gem si miez de nuca

de Ina in Dulciuri, 1 Feb 2014 | 10896 vizualizari

 

Azi mi-am propus sa fac doi cozonaci, dar cu gandul la pachetul lui Costel am schimbat planul si-am pregatit niste cornuri pufoase, cu gem de prune si miez de nuca.

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 6 oua
  • 120 g unt
  • 260 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 1,1 kg faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de la o lamaie
  • 1 pachet drojdie uscata Dr.'Oetker
  • Umplutura:
  • 1 borcan mare cu gem de prune ( 800 g )
  • 300 g miez de nuca
  • 100 g nuca de cocos ( daca gemul este mai moale )
  • o fiola cu esenta de vanilie
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • o lingura de zahar tos
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem si miez de nuca:

Punem ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si


dospit.


Pregatim umplutura, amestecand gemul de prune cu miezul de nuca prajit si maruntit si cu nuca de cocos. Daca gemul este destul de gros si nu curge, putem elimina din ingrediente nuca de cocos . Pentru a-i spori aroma, adaugam si o fiola de esenta de vanilie.


Cand aluatul este gata, il impartim in 3 parti egale si intindem 3 foi rotunde, suficient de mari, pe care le taiem pentru a obtine 8 triunghiuri egale.


Pe fiecare triunghi de aluat punem cate o lingura cu umplutura de gem si nuca , apoi rulam din exterior spre interior, formand cornurile pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


Lasam cornurile la loc cald, pentru a-si dubla volumul, apoi le coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic, cca. 35- 40 minute.


La jumatatea timpului de coacere, intoarcem tava cu celalalt capat, pentru ca rumenirea sa fie uniforma.


Cand cornurile sunt usor rumenite, le ungem cu galbenus de ou batut cu zahar tos.


Introducem tava in cuptor inca 10 minute ( sau pana ce toate cornurile se rumenesc frumos ).


Scoatem cornurile din tava si le servim calde sau reci.


Pentru a fi pastrate mult timp proaspete, se impacheteaza fiecare corn in folie de menaj .

 

TIPS-URI

1

Pentru a lucra mai bine cu aluatul si a evita lipirea acestuia de maini sau de masa de lucru, ungem mainile si blatul de lucru cu putin ulei.

2

Nu adaugati surplus de faina!

3

Nu va grabiti sa bagati cornurile la cuptor, lasati-le sa creasca in tava, cel putin 30- 40 minute inainte de a le pune la copt. Doar asa vor iesi extrem de pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem si miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Criss 1

02.02.2014, 19:43

Lavinia 1

02.02.2014, 19:53

minunate

Alexandra Burz 1

22.02.2014, 23:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08