Cornuri cu gem si nuca

de Oana in Dulciuri, 10 Apr 2009 | 13923 vizualizari

 

Iata un mod minunat sa-ti incepi dimineata cu niste cornuri proaspete, calde, servite cu un pahar cu lapte dulce, iamiii!

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte caldut
  • 50 g unt topit si racit
  • 2 linguri cu zahar
  • jumatate lingurita cu sare
  • un ou
  • coaja rasa de portocala
  • 550 g faina
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • Umplutura:
  • un borcanel de 300 g cu gem, eu am avut de prune
  • un pumn mare de nuci zdrobite la robot
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem si nuca:

Toate ingredientele se pun in aceasta ordine in masina de paine si se seteaza programul pentru framantat si dospit. La mine dureaza 1h20. Daca nu aveti masina d epaine, puneti faina intr-un bol mare, faceti o gaura la mijloc si adaugati restul ingredientelor. Framantati 10-15 minute, pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini, apoi lasati la dospit o ora, intr-un loc cald.

Se scoate aluatul pe masa de lucru, se presara cu faina din belsug si se rup bile de marimea unui pumn care se framanta putin si apoi se intind cu facaletul. Se formeaza un dreptunghi si apoi se taie cu un cutit ascutit sub forma de triunghiuri.

Ingredientele pentru umplutura se amesteca intr-un bol si se pune cate o lingurita pe fiecare triunghi de aluat.

Se ruleaza de la baza spre varf si se pun cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se incinge cuptorul intre timp, iar tava cu cornuri se lasa inca jumatate de ora la dospit, langa cuptor, la caldurica

Inainte de coacere, se ung cornurile cu un ou batut si putin lapte, apoi se presara pe ele zahar brun. Se coc la foc mic, 15 minute.

Se lasa la racit in tava, apoi se aseaza pe un platou, curatand marginile de gemul care a mai iesit din cornuri si s-a caramelizat in tava

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Oana 1

30.03.2009, 10:20

Super, bravo Cata! ia sa fac si eu cu rahat

chrystyn 1

16.11.2010, 13:24

Draga mea, tu esti cea care a reusit sa ma convinga sa-mi fac cont pe site, numai pentru a-ti transmite aprecierea mea. Retetele tale sunt extraordinar de bune si de sigure, pentru ca nu o data mi s-a intamplat sa incerc o reteta si sa nu-mi iasa. In 8 nov, a fost ziua baietelului meu si am vrut sa-i fac prajitura cu mac, dar pierdusem hartiuta cu reteta. Din fericire, am gasit la tine reteta prajiturii Tosca. Multumesc frumos! Pupici.

Oana 1

17.11.2010, 10:51

Chrystyn, multumesc foarte frumos pentru aprecieri Bine ai venit la noi si te asteptam cu retete

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro