Cornuri cu unt si aroma de vanilie

de merisor in Prajituri, 11 Noi 2014 | 9235 vizualizari

 

De mult timp vreau sa fac niste croissante, dar pentru a respecta reteta asa cum este de la mama ei, iti trebuie doua zile si multa rabdare.
Zile am, dar rabdare nu, de data asta :)))
Sper ca data viitoare, cand o fi ea, sa prestez niste croissante cu ciocolata, ca de-alea mancam eu cand eram mica. Mica la volum, nu ca varsta. :))))

 

INGREDIENTE

  • 120 ml lapte
  • 120 ml apa
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr unt (65%)
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 esenta vanilie
  • 650 gr faina
  • In plus:
  • 250 gr unt (82%)
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu unt si aroma de vanilie:

In primul rand aducem toate ingredientele la temperature camerei.


Punem laptele la incalzit.


Punem si untul la topit, apoi il dam deoparte sa se raceasca putin, nu lucram cu el fierbinte.


Frecam drojdia impreuna cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam laptele cald si o mana de faina.


Dizolvam o lingurita de sare in apa, apoi adaugam esenta.


Adaugam untul usor racit peste maiaua de drojdie, cele doua galbenusuri, omogenizam si incepem sa incorporam faina, turnand treptat si apa.


Amestecam usor, la inceput cu o spatula de lemn, apoi rasturnam aluatul pe masa de lucru si il framantam usor pana se incorporeaza faina.


Ne oprim din a adauga faina atunci cand aluatul nu se mai lipeste de maini.


Impachetam aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute.


Pregatim o folie de plastic de dimensiunea unei coli de hartie A3, pe care o pliem in doua si punem untul la mijloc, in interior.


Cu sucitorul de aluaturi incepem sa intindem usor untul, pana il uniformizam frumos.


Atentie, lucram peste folie, astfel incat untul sa ramana impachetat in interiorul foliei.


Il intindem cat coala A4, apoi il asezam pe un platou sau fund de lemn, asa impachetat si il dam la frigider.


Scoatem aluatul si il intindem intr-o foaie masurand astfel incat dimensiunea foii de unt sa fie 2/3 din dimensiunea aluatului.


Asezam la un capat al aluatului untul, dar avem griza sa lasam marginile libere, mai tragem si intindem putin de margini.


Pliem partea libera de aluat peste unt, apoi aducem peste aceasta partea a doua cu unt.


Impachetam aluatul asa pliat in folie, il batem putin cu sucitorul si ii presam marginile, apoi il dam la frigider pentru 30 de minute.


Scoatem aluatul din frigider si il intindem, pe latime, nu pe lungimea pachetului, asezand aluatul cu partea deschisa spre noi, pentru a nu ne trezi cu untul pe afara.


Pliem iar aluatul in trei, il presam cu sucitorul si il dam din nou la frigider impachetat in folie.


Facem aceasta operatie de trei ori, dupa care intindem aluatul intr-o foaie de grosimea degetului mic si decupam triunghiuri isosceles din ea, in functie de cat de mari dorim cornurile.


Eu am taiat foaia intai in fasii lungi, apoi am trasat triunghiurile.


Rulam triunghiurile de la baza spre varf si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, apoi le ungem cu galbenus de ou diluat cu purin lapte si dam tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia, pana se rumenesc frumos deasupra

 

TIPS-URI

1

Albusurile le pastram la congelator in caserola de plastic inchisa ermetic, sau in punga si le folosim la alte deserturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu unt si aroma de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

ilinca_rox 1

21.12.2014, 12:19

ce pufosenii super buneee

jolygina 1

21.12.2014, 16:58

Andra_Constantinescu 1

21.12.2014, 21:02

Buneee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu marmelada