Cornuri cu unt umplute cu dovleac placintar

de anca_rm in Prajituri, 25 Noi 2016 | 1252 vizualizari

 

A fost un weekend cu vant puternic si temperature scazute, un weekend perfect pentru a porni cuptorul. Cand am timp imi place sa pregatesc in weekend, gustari pentru micul dejun sau pentru a fi luate la serviciu .
Aceste cornuri sunt foarte bune, un aluat foarte gustos care se poate reincalzi putin pentru a fi mai pufoase si mai fragede.
Sunt perfecte alaturi de o cana cu lapte sau iaurt dimineata cand nu avem timp de prea multe, sau de luat in pachet la serviciu pentru a fi servite langa cafeluta.
 
Umplutura poate varia in functie de dorinte si preferinte sau pot fi facute fara umplutura si servite cu unt si gem .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 400 ml lapte
  • 150 gr unt
  • 2 linguri de zahar
  • 2 galbenusuri
  • praf de sare
  • coaja razuita de la o lamaie bio
  • 7 gr drojdie
  • Umplutura :
  • 300 gr dovleac placintar razuit
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2-3 linguri zahar
  • Extra :
  • 1 ou
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu unt umplute cu dovleac placintar:

Aluatul


Laptele il incalzim putin, sa nu fie fierbinte.


In el dizolvam drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute.


Inr-un castron mai mare, punem faina (eu am cernut-o). In mijlocul ei facem un locas. Untul l-am topit si l-am pus in faina.


Galbenusurile le batem cu furculita si le adaugam la faina. Razuim coaja de lamaie in faina, adaugam si praful de sare, iar la final punem laptele amestecat cu drojdia.


Framantam aluatul pana cand avem un aluat elastic care se desprinde maini.


In functie de faina si de marimea oualor, s-ar putea sa mai trebuiasca 50 gr faina sau putin lichid.


Cand aluatul se desprinde de maini, atunci il punem in castron, il acoperim cu o folie alimentara si il dam la frigider. Il lasam acolo cam 2 ore.


Umplutura


Dovleacul placintar il razuim pe razatoarea mare si il calim in 50 gr unt impreuna cu 2-3 linguri de zahar si scortisoara (sau alte condiment pana se inmoaie putin .


Lasam sa se raceasca.


Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua bucati. Prima jumate o lasam pe masa de lucru, iar cealalta o punem la frigider inapoi pana terminam cu prima jumate.


Intindem aluatul pe masa infainata sau unsa cu ulei si taiem in triunghiuri .


Punem la baza triunghiului cate o lingura de dovleac si rulam pentru a forma cornurile. Asezam in tava astfel incat sa aiba loc sa creasca.


Formam toate cornurile si le asezam in tava.


Acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca pentru o jumate de ora.


Ungem cu ou batut si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc frumos deasupra (aproximativ 20-25minute).


Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu unt umplute cu dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

26.11.2016, 21:04

Rahela Velicu 1

28.11.2016, 20:49

diaconta 1

30.11.2016, 21:21

ce pufosenii ai facut

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu gem