Cornuri cu virsli(carnaciori)

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2015 | 7913 vizualizari

 

Virsli sunt carnaciori traditional din carne de oaie sau carne de capra. Cei preferati de mine sunt cei de Salas sau cei de Brad. Imi aduc aminte de copilarie cand se gaseau peste tot, la toate festivitatile la care participam pe vremea aia, mai ales la nelipsitele excursii anuale la Gorunul lui Horea de la Tebea...

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 ml lapte caldut
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 50 gr unt moale
  • 420 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • pentru umplut:
  • 3-4 lingurite din mustarul preferat
  • 8-10 bucati virsli
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu virsli(carnaciori):

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am spreyat un vas cu ulei de floarea soarelui, am asezat aluatul in vas, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la loc caldut sa dospeasca 20 minute. 

Virslii i-am fiert in apa clocotita pentru aproximativ 5 minute. I-am lasat sa se racesca si i-am taiat in jumatati. Am pus jumatate de aluat pe masa de lucru, eu folosesc o planseta din silicon, am intins aluatul intr-un triunghi, am taiat marginile cu un cutit, am asezat un carnacior masurand astfel aluatul sa stiu cat de lat sa-l tai. Am uns fasia de aluat cu putin mustar, am taiat in patrate, am pus carnaciorul, am rulat si am asezat fiecare bucata in tava captusita cu hartie de copt. Am dat tava cu cornuri la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Se servesc calzi sau reci, la micul dejun, cina sau pachetel....sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

virsli se pot inlocui cu carnaciorii preferati sau traditionali din zona voastra

2

mustarul poate fi inlocuit cu ketchup

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu virsli(carnaciori)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Rocsi 1

12.01.2015, 10:53

catarosh 1

27.05.2015, 22:11

...am facut azi aceste cornuri...au iesit bestial de bune si de aspectuase pot spune...Multumesc ,Simona! ...

Lina24 1

30.12.2015, 06:46

bub , bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco