Cornuri cu virsli(carnaciori)

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2015 | 3954 vizualizari

 

Virsli sunt carnaciori traditional din carne de oaie sau carne de capra. Cei preferati de mine sunt cei de Salas sau cei de Brad. Imi aduc aminte de copilarie cand se gaseau peste tot, la toate festivitatile la care participam pe vremea aia, mai ales la nelipsitele excursii anuale la Gorunul lui Horea de la Tebea...

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 ml lapte caldut
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 50 gr unt moale
  • 420 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • pentru umplut:
  • 3-4 lingurite din mustarul preferat
  • 8-10 bucati virsli
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu virsli(carnaciori):

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am spreyat un vas cu ulei de floarea soarelui, am asezat aluatul in vas, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la loc caldut sa dospeasca 20 minute.


Virslii i-am fiert in apa clocotita pentru aproximativ 5 minute. I-am lasat sa se racesca si i-am taiat in jumatati. Am pus jumatate de aluat pe masa de lucru, eu folosesc o planseta din silicon, am intins aluatul intr-un triunghi, am taiat marginile cu un cutit, am asezat un carnacior masurand astfel aluatul sa stiu cat de lat sa-l tai. Am uns fasia de aluat cu putin mustar, am taiat in patrate, am pus carnaciorul, am rulat si am asezat fiecare bucata in tava captusita cu hartie de copt. Am dat tava cu cornuri la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Se servesc calzi sau reci, la micul dejun, cina sau pachetel....sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

virsli se pot inlocui cu carnaciorii preferati sau traditionali din zona voastra

2

mustarul poate fi inlocuit cu ketchup

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu virsli(carnaciori)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Rocsi 1

12.01.2015, 10:53

catarosh 1

27.05.2015, 22:11

...am facut azi aceste cornuri...au iesit bestial de bune si de aspectuase pot spune...Multumesc ,Simona! ...

Lina24 1

30.12.2015, 06:46

bub , bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco