Cornuri dospite

de sasha in Dulciuri, 17 Feb 2013 | 1694 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 cub drojdie
  • 2 kg faina
  • 2 esente vanilie
  • 250 g zahar
  • zagar pudra
  • gem de prune
  • un farf de sare
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri dospite:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un lighenas se pune faina se face in mijloc un ''cuib'' si se pune varful de sare, ouale, zaharul si drojdia dizolvata in apa calduta (nu fiarta). Se plamadeste,daca mai este nevoie se mai adauga  apa calduta, sau faina cat sa fie vartoasa.

Se lasa la crescut 2h intr-un loc cald Cand e gata, se fac ''mingi" si se intind in forma rotunda, si se imparte apoi  in triunghiuri, se pune cate o lingurita de gem, rulam si inainte de a le introduce in cuptor le mai lasam 15 min sa se odihneasca.

Luam o tava si o tapetam cu faina , punem cornurile si le dam la cuptor pt 20-30 min. Cand le scoatem le pudram cu zahar  pudra. 

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri dospite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cornuri dospite-0
Cornuri dospite-1
Cornuri dospite-2
Cornuri dospite-3

COMENTARII (7)

sasha

sasha 1

17.02.2013, 19:32

:*:*

sasha

sasha 1

18.02.2013, 14:38

Si cum ti-au iesit cornurile? :*

- TABITA -

- TABITA - 1

25.02.2013, 13:05

Bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!