Cornuri fragede

de andreea_nagy in Prajituri, 22 Feb 2014 | 3590 vizualizari

 

O reteta delicioasa , pe care o am de la bunica mea ! Sunt nemaipomenite si cu gem de prune si cu rahat....dar de data aceasta am folosit mere , si au iesit un deliciu :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 1 cana untura ( sau margarina ) ...ce aveti la indemana , dar mai bune ies cu untura
  • 3 cani faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri smantana
  • 1 ou
  • sare
  • Umplutura :
  • aproximativ 10 mere
  • 8 - 10 linguri zahar
  • scortisoara
  • Decor :
  • zahar pudra + 2 pliculete zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri fragede:

Aluat :

Se amesteca faina cu drojdia , apoi se adauga sarea si untura si se framanta bine , sa se incorporeze toata faina in untura . Se adauga oul si smantana si se framanta bine pana aluatul nu se mai lipeste de maini si de vas . In cazul in care aluatul se lipeste , se mai adauga putina faina si se mai framanta .

Umplutura :

Merele se spala , se curata si se razuiesc .

Se caramelizeaza zaharul si apoi se pun merele razuite si putin stoarse ( nu se stoarce toata zeama din ele , numai putin ca sa nu fie nevoie sa le calim foarte mult ) , se amesteca bine , se adauga scortisoara si se calesc pana se inmoaie putin si nu este zeama ( ca se le putem pune in aluat sa nu curga ) .

Apoi se lasa la racit .

Se ia cate putin din aluat si se intinde , fie in forma de cerc si atunci taiem triunghiuri , fie dreptunghiular si taiem dreptunghi sau patrat ( cum am facut eu acum pt. ca am vrut sa le fac mai mari ); punem umplutura cu lingurita si le rulam . Cornuletele astfel obtinute le punem in tava pe hartie de copt si le dam la cuptor . Se coc aproximativ 30 min la 180 grade , nu se rosesc decat fff putin si asta din cauza ca aluatul este unul gras .

Cand sunt coapte , se scot din cuptor , se lasa putin la racit si se pudreaza cu zahar .

TIPS-URI

1

Dintr-o portie ies destul de putine , eu tot timpul fac portie dubla :)

2

Dupa ce le scoateti din cuptor nu trebuie lasate sa se raceasca complet pt. ca astfel nu se mai lipeste zaharul de ele .

3

Sa nu va fie frica sa puneti sare , aluatul trebuie sa fie putin sarat , asta face ca aceste cornulete sa fie atat de bune ....aluat sarat , umplutura dulce si pudrate tot cu dulce :D

4

Nu e nevoie sa stea la dospit !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

22.02.2014, 20:49

Imi plac enorm

laura_n 1

23.02.2014, 15:50

bun venit!

andreea_nagy 1

24.02.2014, 09:05

Multumesc tuturor !!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu crema si sos de mure