Cornuri fragede

de andreea_nagy in Prajituri, 22 Feb 2014 | 1270 vizualizari

 

O reteta delicioasa , pe care o am de la bunica mea ! Sunt nemaipomenite si cu gem de prune si cu rahat....dar de data aceasta am folosit mere , si au iesit un deliciu :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 1 cana untura ( sau margarina ) ...ce aveti la indemana , dar mai bune ies cu untura
  • 3 cani faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri smantana
  • 1 ou
  • sare
  • Umplutura :
  • aproximativ 10 mere
  • 8 - 10 linguri zahar
  • scortisoara
  • Decor :
  • zahar pudra + 2 pliculete zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri fragede:

Aluat :

Se amesteca faina cu drojdia , apoi se adauga sarea si untura si se framanta bine , sa se incorporeze toata faina in untura . Se adauga oul si smantana si se framanta bine pana aluatul nu se mai lipeste de maini si de vas . In cazul in care aluatul se lipeste , se mai adauga putina faina si se mai framanta .

Umplutura :

Merele se spala , se curata si se razuiesc .

Se caramelizeaza zaharul si apoi se pun merele razuite si putin stoarse ( nu se stoarce toata zeama din ele , numai putin ca sa nu fie nevoie sa le calim foarte mult ) , se amesteca bine , se adauga scortisoara si se calesc pana se inmoaie putin si nu este zeama ( ca se le putem pune in aluat sa nu curga ) .

Apoi se lasa la racit .

Se ia cate putin din aluat si se intinde , fie in forma de cerc si atunci taiem triunghiuri , fie dreptunghiular si taiem dreptunghi sau patrat ( cum am facut eu acum pt. ca am vrut sa le fac mai mari ); punem umplutura cu lingurita si le rulam . Cornuletele astfel obtinute le punem in tava pe hartie de copt si le dam la cuptor . Se coc aproximativ 30 min la 180 grade , nu se rosesc decat fff putin si asta din cauza ca aluatul este unul gras .

Cand sunt coapte , se scot din cuptor , se lasa putin la racit si se pudreaza cu zahar .

 

TIPS-URI

1

Dintr-o portie ies destul de putine , eu tot timpul fac portie dubla :)

2

Dupa ce le scoateti din cuptor nu trebuie lasate sa se raceasca complet pt. ca astfel nu se mai lipeste zaharul de ele .

3

Sa nu va fie frica sa puneti sare , aluatul trebuie sa fie putin sarat , asta face ca aceste cornulete sa fie atat de bune ....aluat sarat , umplutura dulce si pudrate tot cu dulce :D

4

Nu e nevoie sa stea la dospit !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

22.02.2014, 20:49

Imi plac enorm

laura_n 1

23.02.2014, 15:50

bun venit!

andreea_nagy 1

24.02.2014, 09:05

Multumesc tuturor !!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!