Tiramisu (2)

de susu in Prajituri, 30 Mai 2012 | 1940 vizualizari

 

O crema senzationala, rezultatul a fost nemaipomenit, am folosit jumatate din crema de la tortul acesta : http://www.bucataras.ro/retete/tort-de-cafea-33467.html

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare de piscoturi
  • Ingrediente crema:
  • 2 plicuri cappuccino (cafea instant)
  • 200 g mascarpone
  • 250 g frisca batuta
  • 1 lingura esenta de cafea sau dupa gust
  • 2 lingurite din siropul de cafea
  • siropul pentru piscoturi:
  • 200 ml apa,
  • 5 linguri de cafea,
  • 6 linguri de zahar,
  • esenta de cafea
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g boabe cafea
  • cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu (2):

Pentru crema se bat spuma albusurile la temperatura camerei cu zeama de lamaie si un praf de sare, se amesteca cu branza mascarpone, cu frisca batuta si la final se adauga esenta de cafea, cele doua lingurite din sirop si cafeaua instant. Crema se face cu o zi inainte pentru a sta la rece si a se intari.


1/3 din crema se amesteca cu pudra de cacaoa pana devine neagra si apoi montam tiramisu. Se inmoaie rapid (1-2 secunde) fiecare piscot in siropul rece si se aseaza unul langa altul, deasupra se pune crema alba si peste se pune cu ajutorul unui pos, crema cu cacao, iar piscoturi, crema alba si deasupra crema neagra dupa care facem cu frigaruia niste urme in crema, deasupra.


Se da la rece pana a doua zi

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Sim0na 1

31.05.2012, 08:19

Gata! Stiu ce fac cu crema aia! Foarte fain arata

mamaieelena 1

31.05.2012, 09:07

arata foarte bine

Laly 1

31.05.2012, 19:36

Ce bun trebuie sa fi fost

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Desert tiramisu