Cornuri hot-dog

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 21 Dec 2015 | 2257 vizualizari

 

By Andra, super bune, se mananca pe loc calde <3

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 1 lingurita unt (cat o nuca)
  • 1 lingurita drojdie proaspata(cat o nuca)
  • sare cam un varf de lingurita
  • un varf de cutit de zahar
  • 10 cremvusti mici de pui
  • un galbenus + 2 linguri lapte ptr uns
  • 50 g cascaval ras
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri hot-dog:

Se amesteca faina cu sarea. Se freaca drojdia cu zaharul, se adauga laptele caldut si se toarna peste faina. Se framanta toate impreuna cu untul topit cam 5 minute, puteti sa va ungeti pe maini cu putin ulei ca sa nu se lipeasca aluatul.


Se acopera si se lasa la dospit 30-40 de minute la loc caldut.


Se porneste cuptorul si se tapeteaza o tava cu hartie de copt.


Se intinde aluatul pe masa unsa cu ulei in foaie subtire de cam 3 mm care se tie fasii de grosimea a doua degete. Cremvustii stersi bine cu un servetel se infasoara in cate o fasie de aluat si se pun in tava. Se ung cu oul amestecat cu lapte si se presara deasupra cascaval ras.


Se coc 20 de minute pana incep sa se rumeneasca usor deasupra. Se lasa utin sa se raceasca, apoi se pot servi cu mustar sau ketchup, dupa preferinte.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in loc de cascaval se pot pune deasupra seminte de susan, mac etc.

2

inainte sa dati la cuptor cornurile, le mai puteti lasa la dospit cca 10-15 minute, eu nu le-am lasat si s-au copt perfect

3

cred ca sunt foarte bune si a doua zi, de pus la pachet, la mine nu au apucat ca s-au mancat :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri hot-dog" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (15)

Rocsi 1

22.12.2015, 20:47

Vreau si euuuuuuuuu

noiinbucatarie 1

02.02.2016, 17:24

Cei mai buni

Panacris 1

08.12.2016, 09:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Snitele de pui