Cornuri mixte

de Adele in Dulciuri, 8 Dec 2015 | 1760 vizualizari

 

Deci pentru aceasta minunata reteta m-am inspirat de la Simona(cum ?!? care Simona :-?? ,fotomodelul situ-lui :)) ) lasand gluma la o parte multumesc frumos :http://www.bucataras.ro/retete/cornuri-cu-unt-nuci-si-miere-67959.html
Ale mele nu sunt asa frumoase ,o mica parte o a are si cuptorul meu care e cam praf dar la gust ce sa mai spun :DELICIOASE.
Mixte pentru ca am folosit tot felul de umpluturi 

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 ml lapte cald.
  • 3 linguri smanatana grasa.
  • 1 lingurita sare.
  • 3 linguri cu zahar.
  • esenta de vanilie.
  • coaja rasa de lamaie si portocala.
  • 10 gr drojdie proaspata.
  • Faina cat cuprinde (500 gr aproximativ).
  • 60 gr unt.
  • Umplutura:
  • rahat.
  • dulceata de cirese.
  • dulceata de piersici.
  • dulceata de capsuni.
  • crema de alune.
  • Pentru uns:
  • un galbenus,
  • 1 lingrita miere.
  • 1 lingura lapte.
  • Decor :
  • zahar pudra vanilat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri mixte:

Se incepe cu pregatirea alauatulu,se pune la framantat, intr-un vas incapator faina amestecata cu sare si coaja rasa de lamaie /portocala ,intr-o cana se pune laptele cald si drojdia cu zahar si unt,se amesteca pana se dizolva,se toarna treptat peste faina se amesteca dupa care se pune smantana si esenta se framanta aluatul bine .Se lasa la crescut acoperit cu un prosop.


Cand alautul este frumos crescut ,se imparte in 3 parti din fiecare parte se intinde cate o foaie aproximativ rotunda se taie in triunghiuri se pune umplutura pe fiecare parte (rahat,dulceata si ciocolata) se ruleaza fiecare corn in parte si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.


Se ung cu galbenusul d eou amestecat cu miere si lapte ,se lasa la crescut (20 minute) dupa care se dau la cuptor la 180° pana se rumenesc.


Se lasa la racit putin se aseaza in platou se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri mixte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Adele 1

09.12.2015, 08:58

Ruxy

mirela0911 1

09.12.2015, 12:23

As servi cateva cornuri!

Adele 1

09.12.2015, 13:03

Mirela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura duo -de post