Cornuri pufoase

de Lavinia in Dulciuri, 11 Feb 2013 | 3596 vizualizari

 

Am venit cu micul dejun :) Sunt bune,aromate si pufoase!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 galbenusuri+1 pt uns
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • coaja de la 1/2 portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 g unt topit
  • 300 ml lapte caldut+cateva linguri pt uns
  • 130 g zahar
  • faina cat cuprinde (cca 500 g)
  • 10 g drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • marmelada/gem/ciocolata/visine/mere/branza/nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase:

Pentru inceput facem o maia din drojdie, 2 lingurite zahar, 2 lingurite faina si putin lapte caldut/apa minerala calduta. Lasam la dospit 15 minute.


Frecam galbenusurile cu zahar si aromele. Cernem faina intr-un vas si o amestecam cu sarea. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem maiaua, galbenusurile si laptele. Omogenizam bine iar apoi adaugam treptat untul topit si framantam aluatul pe o masa de lucru tapetata cu faina pana nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul la dospit timp de 40-50 de minute la loc caldut acoperit cu un prosop.


Impartim aluatul in 2 parti egale. Intindem foi de cca 0.5 cm si taiem fiecare foaie in 8 triunghiuri. La baza fiecarui triunghi punem umplutura preferata si rulam formand cornurile. (eu le-am facut in forme diferite)


Asezam cornurile intr-o tava tapetata cu folie/hartie de copt si le mai lasam la crescut 20 de minute. Le ungem cu galbenus amestecat cu lapte si le introducem la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Lavinia 1

11.02.2013, 21:49

Multumesc

lacrimioara 1

12.02.2013, 00:01

aratoase

Lavinia 1

12.02.2013, 10:07

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu unt, nuci si miere