Cornuri pufoase

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 17 Mar 2013 | 3244 vizualizari

 

Astazi va invit sa servim impreuna o ceasca mare cu ceai insotita de cornuri moi si pufoase umplute cu ciocolata/gem.

Este cea mai buna reteta de cornuri pe care am facut-o pana acum, este perfecta. Iar cornurile sunt moi, pufoase, aromate si dulci.

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • 500-550 g faina,
  • 200 ml lapte,
  • 40 g unt,
  • 3 linguri miere,
  • un cub (25g) drojdie,
  • un praf de sare,
  • 2 oua,
  • esenta de lamaie,
  • coaja rasa fin de lamaie,
  • zahar vanilat.
  • Pt umplutura + uns:
  • gem de prune,
  • dulceata de gutui,
  • spuma de ciocolata (din 1 albus, 4 linguri zahar, 1 lingura cacao),
  • un galbenus
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase:

Toate ingredientele pt aluat trebuie sa fie tinute la temperatura camerei.


Laptele l-am pus intr-un vas si l-am incalzit. Am topit in el mierea si untul, apoi l-am luat de pe foc si am pus in el drojdia. Am lasat 10 minute pana cand drojdia a inceput sa se umfle.


Intr-un bol mare am pus faina cernuta si praful de sare. Am adaugat laptele cu mierea, untul si drojdia din el. Am pus si cele 2 oua, esenta, coaja de lamaie si zaharul vanilat.


Am framantat un aluat omogen si nu foarte tare.


L-am pus la dospit aprox 1 ora si 20 de min la loc cald.


Intre timp am pregatit spuma de ciocolata dintr-un albus batut spuma cu zaharul si cacaua.


Eu am facut cornurile cu 3 umpluturi: spuma de ciocolata, gem de prune si dulceata de gutui.


Cand aluatul a terminat de dospit l-am impartit in 4 bucati si fiecare bucata am intins-o pe masa infainata si am taiat-o in mai multe triunghiuri. Daca va e greu asa si nu doriti neaparat forma clasica de corn, aluatul de poate taia si rula oricum doriti.


Am pus la baza fiecarui triunghi cate o lingura de umplutura si apoi am rulat usor spre varf.


Am indoit putin capetele cornurilor ca sa prinda o forma usor arcuita. Le-am pus in tava pe hartie de copt si le-am uns cu galbenus de ou.


Am pus tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de 40 de minute.


Sunt excelente in zilele friguroase cand vrem ceva bun si cald, care sa ne insoteasca o dupa-amiaza lenesa :)

 

TIPS-URI

1

Noi le-am servit simple, dar se pot pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Dana_Retetegg 1

18.03.2013, 17:01

CookieMonster 1

01.05.2013, 21:21

ti-au iesit tare frumoase si precis si foarte gustoase

Dana_Retetegg 1

09.05.2013, 00:32

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pozsonyi kifli - Cornuri Bratislava (reteta de la Bunica mea)