Cornuri pufoase

de rena in Dulciuri, 11 Noi 2013 | 8013 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500gr.faina
  • 20gr.drojdie
  • 100ml.lapte
  • 2 oua (un ou pt.uns deasupra la cornuri)
  • 80gr.zahar,sare
  • coaja de lamaie rasa

Umplutura:

  • 4 mere
  • 50gr.zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 25gr.unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase:

Umplutura o facem inainte de a face aluatul .Dam merele pe razatoare si le punem impreuna cu zaharul la calit,se adauga untul si se lasa pina scade zeama,la sfirsit punem zaharul vanilat si o lasam la racit.

Aluatul il preparam astfel: faina se pune intr-un vas .

Punem drojdia dizolvata in 50gr. de lapte caldut.

Separat amestecam zaharul cu laptele ,oul,sarea,coaja de lamaie.

Se amesteca usor ,apoi punem untul topit.

Se framinta bine si lasam la dospit 20 de minute.

Impartim aluatul in parti egale,ungem masa cu ulei si intindem aluatul,taiem in fisi punem merele si rulam,le punem intr-o tava tapetata cu hartie,le dam cu oul batut si le coacem pine prinde o culoare aurie.

Dupa ce s-au racit un pic pudram cu zahar.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Cornuri pufoase-0
Cornuri pufoase-1
Cornuri pufoase-2
Cornuri pufoase-3
Cornuri pufoase-4
Cornuri pufoase-5
Cornuri pufoase-6
Cornuri pufoase-7
Cornuri pufoase-8
Cornuri pufoase-9

COMENTARII (10)

Rocsi

Rocsi 1

12.11.2013, 11:32

Foarte bune

diaconta

diaconta 1

12.11.2013, 15:36

foarte bune trebuie sa fie

nadea68

nadea68 1

12.11.2013, 16:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!