Cornuri pufoase cu ciocolata

de Anamaria Cook in Dulciuri, 19 Iul 2013 | 990 vizualizari

 

Delicioase!!!

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 150 ml lapte
  • 100 ml iaurt
  • 20 g drojdie
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • o ligurita zahar
  • pentru umplutura eu am folosit o ciocolata amaruie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu ciocolata:

Pentru inceput puneti drojdia la dospit in laptele caldut cu lingurita de zahar si lasati deoparte pentru 10-15 minute.


Cand maiaua este gata turnati toate ingredientele intr-un castron si amestecati pana ce se formeaza o coca moale. Rasturnati aluatul pe o suprafata presarata cu faina si framantati pana ce nu se mai lipeste de maini. Impartiti aluatul in 2 parti egale apoi fiecare parte in cate alte 5 parti.


Tapetati 2 tavi cu hartie de copt apoi intindeti fasii subtiri din aluat, asezati in tavile tapetate cate 5 fasii (una peste alta) fiecare dintre ele fiind unse cu unt.


Puneti tavile in frigider pentru 30 de minute sau pana ce se intareste untul. Intindeti foietajul cat puteti de subtire si taiati-l in triunghiuri egale. Asezati cate o patratica de ciocolata la capatul mai lat al triunghiului si rulati cornurile.


Ungeti cu ou batut si coaceti in cuptorul incins la 190C/375F/gaz 5 pentru 15-20 de minute sau pana ce capata o culoare aurie(sfatul meu este sa fiti cu ochii pe ele deoarece conteaza cat de mari sau cat de groasa este foaia). Presarati cu zahar pudra si serviti calde.


POFTA BUNA!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

19.07.2013, 22:52

Sunt grozave

Geanina87 1

20.07.2013, 09:56

super bune

diaconta 1

20.07.2013, 22:21

ce pufosenii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornuri fragede cu mere (de post)