Cornuri pufoase cu cirese si cocos

de Poliana in Dulciuri, 6 Iul 2012 | 2334 vizualizari

 

Inca o reteta de post, si tot cu nuca de cocos, care vad ca a cam intrat in categoria ingredientelor des folosite de mine in ultima perioada :P
Este un desert care se face destul de repede, iar daca va sperie cuptorul, nicio problema! :P Puneti pe altcineva sa le faca in locul vostru :))
Asadar, va prezint niste cornuri pufoase de post cu umplutura delicioasa de cirese si nuca de cocos...aaaa, umplutura puteti voi s-o schimbati cum doriti, puteti pune nuca, mac, cioco neagra, orice alt gem va place. Eu am ales ceva simplu pentru ca inca eram in posesia unor cirese superbe primite direct de la sursa. Nu. nu le-am cules eu...din pacate anul asta nu am avut ocazia sa ma catar prin cires dupa ele, dar noroc ca le-a cules altcineva pentru mine, si tin sa-i multumesc cu ocazia asta :P

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat
  • 600 gr faina pt cozonaci
  • 13 gr drojdie proaspata
  • 350 ml lapte de soia
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura zahar brut
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura
  • 200 gr cirese bine coapte
  • 50 gr nuca de cocos
  • 2 linguri zahar brut
  • Pentru uns
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura lapte de soia
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu cirese si cocos:

Incepem cu ciresele, dada nu cu aluatul de data aceasta. Le spalam bine, le scoatem samburii, apoi le punem intr-un castron, adaugam zaharul si nuca de cocos apoi amestecam bine, si le lasam asa pana in momentul folosirii ca sa se intrepatrunda bine aromele.


Pentru aluat...pregatim un vas incapator, cernem faina si facem o gaura in mijloc. Laptele de soia il incalzim putin, adaugam zaharul si drojdia sfaramata. Lasam sa stea 10 minute, dupa care punem compozitia in mijlocul fainii si incepem sa framantam. Cand avem un aluat omogen adaugam sarea, mai framantam putin pana la incorporarea completa, si apoi turnam si uleiul si framantam bine. Vom obtine un aluat moale, elastic, pe care-l lasam la dospit la loc caldut pentru o ora.


Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il intindem pe o planseta/masa, ii dam o forma dreptunghiulara si taiem triunghiuri, asa cum se vede in poza, desi e facuta in graba :D


Dupa ce terminam tot aluatul, ungem cornurile cu mierea desfacuta intr-o lingura de lapte de soia si le lasam la dospit o jumatate de ora, sa mai creasca putin.


Preincalzim cuptorul al 190 de grade, introducem tava in cuptor si lasam la temperatura asta pentru 10 minute. Dupa 10 minute micsoram temperatura la 180 de grade si le mai lasam aproximativ 20 de minute, sau pana vedem ca se rumenesc frumos.


Dupa ce scoatem tava de la cuptor, mai lasam cornurile inca 10-15 minute in tava sa se racoreasca putin, dupa care le servim cu mare pofta, alaturi de un pahar de lapte...de soia evident :P


Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu cirese si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

RuxyRux 1

09.07.2012, 18:43

Superbe si precis delicioase!

Poliana 1

10.07.2012, 08:25

Miuta, multumesc!

Poliana 1

10.07.2012, 08:26

RuxyRux, ma bucur ca-ti plac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu ciocolata