Cornuri pufoase cu dulceata de prune

de Angelina_Elena in Dulciuri, 13 Noi 2012 | 4549 vizualizari

 

O reteta vazuta la Lilik, care a preluat-o de la Miha! Multumesc dragele mele! Sunt atat de pufoase, delicate si aromate, si merg de minune cu un pahar de laptic, o ceasca de cafea sau un ceai fierbinte! Reteta e putin modificata dar si asa au rezultat niste cornuri grozave!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 550-600 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 80 g zahar
  • 2 linguri untura
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 pachetel de drojdie(25 g)
  • coaja de la 2 portocale
  • Umplutura:
  • dulceata de prune
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu dulceata de prune:

Intr-un ibric punem la incalzit 100 ml lapte, o lingura de zahar si coaja rasa de la cele 2 portocale.


Cand este cald, adaugam drojdia sfaramitata apoi acoperim vasul si lasam 10-15 minute sa creasca(pana cand cojile rase se ridica la suprafata).


Intre timp, punem pe foc restul de lapte cu untura si restul de zahar, pana se lichefiaza totul, apoi punem in castronul unde vom framanta.


Cand maiaua este gata, o punem peste ingredientele lichide, impreuna cu ouale, apoi adaugam treptat faina, pe care am amestecat-o cu sarea.


Adaugam faina pana obtinem un aluat manevrabil si nelipicios.


Framantam bine, apoi il acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.


Cand aluatul a crescut il impartim in 2 parti egale.


Intindem fiecare parte cu sucitorul intr-o foaie aproximativ rotunda si groasa de circa 0,5 cm, apoi taiem fiecare foaie in 8 triunghiuri.


Pe baza mare a fiecarui triunghi punem cate o lingurita de dulceata, apoi rulam.


Formam astfel cornurile pe care le vom pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Le acoperim cu un prosop si le mai lasam sa creasca 20-25 de minute.


Le ungem apoi cu oul batut cu laptele si dam tava la cuptorul incins pana se rumenesc frumos.


Dupa ce le scoatem din cuptor le acoperim cu un prosop curat si le lasam sa se raceasca...asta daca avem destula rabdare!


Sunt minunate, aromate si atat de pufoase!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

vero79 1

17.09.2013, 06:57

ms Angelina pentru raspuns,azi voi trece si eu la treaba

Angelina_Elena 1

17.09.2013, 10:16

Cu placere! Spor la treaba!

Krystyan Trendy 1

28.10.2013, 16:05

bune cornurile

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!