Cornuri pufoase cu mac

de ela in Piine, 9 Mai 2019 | 6953 vizualizari

 

Am vazut zilele trecute reteta aici pe site si de atunci mi-a stat gandul numai la cornurile astea.E reteta lui Rocsi,care a vazut-o la Carmen.Am stiut ca daca a incercat-o Carmen care are o mana la aluaturi...nu o sa regret. Sunt nemaipomenite! Doar ca au fost prea dietetice pentru noi, cam putina sare si zahar, cantitatea potrivita este cea data de Carmen si pe care am scris-o in reteta.
 Eu am fugit de aluaturi cu drojdie pana acum, dar de cand am un cuptor electric cu aburi si ceva mai mult timp, nu mai fug))) Iar reteta asta este o joaca de copii.
Aveti poze de la trei ture de cornuri

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina alba+2-3linguri
  • 2 oua
  • 150 ml lapte caldut
  • 180 ml apa calduta
  • 10 gr drojdie uscata (un plic)
  • 6 gr sare
  • 35 gr zahar
  • 50 gr unt bucati mici la temperatura camerei
  • 1 ou pentru uns
  • mac, susan (eu am folosit doar mac)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu mac:

Lasam la temperatura camerei cu o ora inainte cel putin faina, ouale, untul.
Cernem faina (eu de doua ori).Pe lnga cele 750gr faina eu am mai avut nevoie de vreo2-3linguri de faina spre sfarsit pentru ca aratul era inca lipicios.
Batem ouale intr-un castron.
Faina, zaharul, sarea si drojdia le amestecam intr-un vas. Adaugam laptele caldut treptat, apoi laptele, framantam. Punem si ouale batute, amestecam putin, apoi punem untul si framantam totul cateva minute. Punem aluatul la dospit intr-un vas acoperit intr-un loc caldut (langa aragazul la care am pornit doua ochiuri). Am lasat ceva mai mult de o ora.

Impartim aluatul in 12 bucati. Eu am avut un aluat de 1150 gr, am avut bucati de 100 gr aproximativ. Bilele de aluat le intindem cu sucitorul intr-o forma de dreptunghi si le rulam. Le punem intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele pentru ca vor creste inca. Lasam la odihnit la loc caldut 15 minute, apoi ungem cu ou batut cu o pensula.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cam 25-30 minute, depinde cat vrem sa fie de colorata coaja. Scoatem si lasam sa se raceasca cateva minute. Daca avem rabdare))))
Eu am pus in cuptorul electric la functia cu abur, la 180 grade C (preincalzit cu apa in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu mac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa ( prima mea painica)