Cornuri pufoase cu mere si scortisoara

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 27 Sep 2015 | 5387 vizualizari

 

Imi doream de mult sa fac niste cornuri pufoase si iata ca le-am facut pentru "Pachetelul vesel". M-am inspirat de la diaconta, cu mici modificari. Nu-mi imaginam ca or sa iasa chiar atat de pufoase si nici ca or sa creasca atat. Ultimul l-am facut cu aluatul ramas si a iesit urias :)))
Deci, ce ziceti, vreti maine niste cornuri pufoase la "Pachetelul vesel"?

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina;
  • un plic de drojdie uscata (7 g);
  • un praf de sare;
  • 5 linguri zahar;
  • un plic de zahar vanilat cu scortisoara;
  • 2 oua;
  • 5 linguri ulei;
  • 300 ml lapte caldut.
  • Umplutura:
  • 600 g mere curatate de coaja si seminte;
  • 60 g zahar;
  • o jumatate de lingurita de scortisoara macinata.
  • In plus:
  • ulei pentru uns masa de lucru si pentru uns tavile;
  • 4-5 linguri de faina pentru pus pe masa de lucru si pentru framantat;
  • doua galbenusuri + doua linguri lapte pentru uns cornurile;
  • zahar pentru presarat pe deasupra cornurilor.
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu mere si scortisoara:

Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, lasandu-se deoparte 15 minute. Se adauga sarea, zaharul si zaharul vanilat cu scortisoara si se amesteca, apoi se face o adancitura in mijloc si se adauga restul ingredientelor. Se omogenizeaza totul, apoi se acopera castronul cu o punga peste care se pune un prosop si se lasa la crescut la loc cald. 

Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoare, se pun intr-o cratita,  se amesteca cu zaharul si se calesc, amestecand din cand in cand pana cand scade zeama pe care au lasat-o. La final se ia cratita de pe foc si se adauga scortisoara macinata. Se lasa sa se raceasca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Cand coca a crescut, se unge masa de lucru cu ulei, apoi se presara faina pe ea. Se pune incet aluatul pe masa si se mai framanta cu 2-3 maini de faina, apoi se intinde cu ajutorul sucitorului. Se taie triunghiuri la baza carora se pune o lingura cu varf de mere calite si se ruleaza aluatul de la baza spre varf, se lipesc bine capetele laterale, apoi se da forma de corn.

Fiecare corn se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se mai lasa cornurile sa creasca 10-15 minute, la loc cald, dupa care se ung cu galbenusurile amestecate cu lapte, apoi se presara zahar.

Se baga tava la cuptor pana cand cornurile se rumenesc frumos. Se asteapta sa se raceasca, apoi se pot servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Bya Ralu 1

30.09.2015, 16:23

ce faine sunt

Aletta 1

30.09.2015, 19:05

Doamne ce bine arata, vreau si eu unul ptr maine dimineata

dantes 1

01.10.2015, 07:11

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec simplu, economic