Inghetata cu matcha

de Brindusa in Dulciuri, 11 Ian 2012 | 3770 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g frisca facuta din smantana dulce, varsata
  • 2 galbenusuri 
  • 120 g zahar tos
  • 100 ml lapte
  • 1/2 baton de vanilie, cu semintele razuita
  • 2 lingurite praf matcha
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu matcha:

Incalzeste 1 lingura de frisca si amestec-o cu praful de matcha, pana ce acesta se omogenizeaza bine. 

Intr-un castron amesteca putin galbenusurile, pana ce se omogenizeaza. Amesteca laptele cu zaharul intr-o craticioara si incalzeste-le la foc, pana ce zaharul s-a topit. Toarna acest lapte dulce peste galbenusuri, in fir subtire, amestecand mereu, ca sa nu se taie. Pune amestecul la loc in craticioara, adauga semintele si pastaia de vanilie si pune pe foc mic, amestecand incontinuu pana ce crema se ingroasa putin. 

Ia crema de pe foc si amesteca in ea matcha. Lasa sa se racoreasca putin si adauga si restul de frisca.

Pune la congelator pana se intareste bine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu matcha" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

11.01.2012, 23:23

buna buna

adry88 1

12.01.2012, 20:50

un deliciu

mena29 1

13.01.2012, 13:20

Brindusa 11.01.2012, 20:44
"matcha e praf de un anumit ceai verde"
Multumesc frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu matcha