Cornuri pufoase cu nuca si cacao

de Miha in Dulciuri, 3 Mai 2011 | 3902 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de portocale confiata
  • Pentru umplutura:
  • 200 g nuca macinata
  • 50 g cacao neagra
  • 100 g zahar (sau mai mult, daca va place f dulce)
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • esenta de rom
  • lapte (atat cat se "cere" pentru a obtine cnsistenta dorita)
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu nuca si cacao:

Acesta este aluatul la care am ajuns dupa indelungi teste si cautari, aluat ce l-am folosit si la cozonacul cu nuca si cacao pentru Paste.


Nuca macinata se amesteca impreuna cu zaharul si cacao, esenta de rom si scortisoara, apoi se toarna lapte fierbinte deasupra. Se pune lapte pana se obtine consistenta dorita.


Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apara basicute la suprafata.



Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.



Scoatem aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 2. Fiecare parte o intindem cu sucitorul intr-o foaie (aproximativ) rotunda, de cca 0.5 cm grosime. Taiem foaia in 8 triunghiuri.


Pe baza mare a triunghiului punem cate o lingurita zdravana de umplutura, apoi rulam, formand cornurile ce le vom pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le lasam la loc caldut vreo 15-20 de minute, le ungem cu galbenus si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.



Moi, pufoase si aromate...nici nu-ti dai seama cand le-ai terminat de mancat. :)))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

La Ancuta 1

03.05.2011, 22:36

Fiecare vine cu ceva? Eu nu mai am ce sa aduc, asa ca vin la totul gata

MIUTA 1

03.05.2011, 23:17

Vai ce bine arata,pun reteta la favorite,super

Sidy 1

04.05.2011, 07:34

Pai se putea sa nu faca Miha ceva MINUNAT !!! Felicitari draga mea ca stiu ca sunt delicioase...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti (delicios)