Cornuri sărate,cu brânză

de diaconta in Piine, 22 Feb 2015 | 1532 vizualizari

 

Nişte minunăţii pufoase pe care le-am văzut la prietena mea Luminiţa (Meryem Sunar),prietenă care are mâini de aur când vine vorba despre aluaturi.
Recunosc că eu nu am cine stie ce pricepere la aluaturi.
Mi-au plăcut foarte mult aceste cornuri,dar cred că dacă aş fi folosit drojdie proaspătă în loc de cea uscată,rezultatul ar fi fost mult mai bun.
Nu mi-a plăcut cum a dospit aluatul.
Fiind cornuri sărate,am folosit brânză telemea,brânză care se pune în aluat,nu ca şi umplutură.
Aceste cornuri,au si un mod foarte aparte de rulare,o să vedeţi şi în poze.
Nu vă mai ţin de vorbă,mai bine vă spun cum le-am făcut.

 

INGREDIENTE

  • 700 gfaina
  • 200 ml lapte calduţ
  • 100 ml apa minerala
  • 110 ml ulei
  • 1 ou
  • 7g drojdie uscata (1 plic)
  • 1 lingura zahar
  • 1,5 lingurite sare
  • 200 gtelemea sarata
  • Marar verde

Pentru uns:

  • Galbenus de ou + lapte
  • Optional,susan ,mac sau sare pentru presarat deasupra
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri sărate,cu brânză:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,mai putin laptele pe care îl încalzim putin.


Brânza am dat-o pe razatoare si am amestecat-o cu mararul verde tocat marunt.


Puteti si sa zdrobiti branza cu o furculita.


Am amestecat faina ,sarea,zaharul si drojdia uscata.


Pentru început puteti sa puneti doar 500 g faina si veti adauga restul în functie de câta se cere.


In reteta era „faina cât cuprinde”,eu am masurat si am avut nevoie de 700g.


Daca folositi drojdie proaspata (aproximativ 25 de grame),faceti o maia din drojdie ,zahar,lapte caldut si putina faina si dupa ce a dospit o încorporati în faina.


Peste amestecul de ingrediente uscate,am adaugat oul,laptele caldut,apa minerala si jumatate cantitatea de ulei.


Am omogenizat ingredientele dupa care am adaugat brânza telemea.


Apoi am adaugat restul uleiului si faina pâna am obtinut un aluat omogen care nu se mai lipea de mâna.


Totusi nu trebuie sa fie un aluat prea tare.


Am acoperit vasul cu un prosop curat si l-am lasat la dospit în loc caldut pâna si-a dublat volumul.


L-am framântat apoi putin,dar nu prea mult,apoi am format bile de marimea unui ou mai mare.


Am întins fiecare bila în forma de cerc,am facut o crestatura si apoi l-am rulat dupa cum se vede în poza.


Forma seamana cu un cornet.


Le-am asezat în tava,le-am acoperit si le-am mai lasat sa dospeasca 10-15 minute.


Le-am uns cu galbenusul amestecat cu lapte si pe câteva am presarat sare.


Le-am pus la cuptor pentru 30-35 de minute.


In primele 20 de minute am reglat temperatura la 200 de grade,iar apoi am redus la 180 de grade.


Când le-am scos din cuptor,le-am mai acoperit câteva minute ca sa se înmoaie.


Cele ce au ramas pentru a doua zi,le-am încalzit putin si au fost ca si când le-am scos din cuptor.




S-aveţi poftă !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri sărate,cu brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

MOKUSKA 1

22.02.2015, 20:19

Rocsi 1

22.02.2015, 20:55

Ce rumenioare sunt

Panacris 1

07.02.2017, 19:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine neagra de casa