Coronita cu carne

de ianculubita in Porc, 20 Feb 2012 | 989 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet de porc(acela micut si lung,stiti voi care)
  • 1 ceasca ulei
  • sare,piper,cimbru,boia
  • 4 ciupercute
  • 4 catei de usturoi
  • 4 rosii cherry sau 2taiate
  • 4 linguri vin alb
  • malai
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu carne:

Muschiuletul taiat julienne, se pune intr-un castron, condimentat din belsug, adaugat uleiul, amestecat, se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi; intr-o tigaie se rastoarna carnea cu tot cu ulei, se lasa la calit cu capac 15-20 min, se adauga ciupercile taiate jumatati sau sferturi, usturoiul taiat, rosiile si se mai lasa 15-20 minute; cand este gata se adauga si vinul si se lasa cu capac10min fara foc;

In acest timp se pregateste mamaliga si suportul; intr-un castron mare, pui un castron mic cu gura in jos, ungi cu ulei marginea castronului mare si mic, pui cu lingura mamaliga in jurul castronului mic, o nivelezi, pui o farfurie mare deasupra, rastorni, scoti castronul mic, iar in interior pui carnea; se serveste cu muraturi;

Cred ca v-am ametit cu castroanele dar va garantez ca se merita; in mijloc se poate pune si ficatei sau carne de pui; secretul este condimentatul din belsug si tinutul la frigider o zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mirela0911 1

20.02.2012, 21:00

Ce minunatie

ianculubita 1

20.02.2012, 21:16

Va garantez si gustul,chiar daca la prima vedere pare o banala friptura;totul e sa nu va grabiti si s-o lasati 24de ore la frigider

irena 1

22.02.2012, 18:09

Foarte bun si frumos prezentat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L