Coronita cu ciocolata

de janet in Dulciuri, 22 Mar 2010 | 9065 vizualizari

 

Este un cozonac facut in alt mod decit cu ce sintem obisnuiti si este si insiropat.

 

INGREDIENTE

  • -500 gr faina alba
  • -75 gr unt
  • -2 oua
  • -100 ml lapte
  • -un pachetel de drojdie(25 gr)
  • -coaja rasa de la o lamiie
  • -o priza de sare.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu ciocolata:

Dizolvam drojdia in laptele caldut cu o lingura de zahar, amestecam cu 2 linguri de faina si punem la crescut.

Intre timp cernem faina intr-un castron, separat punem restul de zahar, ouale, untul topit, sarea si coaja de lamaie. le amestecam bine cu un tel ,pina aproape s-a topit zaharul.


Cand maiaua a crescut o punem peste faina din castron si amestecam, turnam si compozitia cu oua,framintam bine si punem la crescut.

Cand si-a dublat volumul intindem coca intr-o foaie nu prea subtire, ungem foaia cu unt topit peste care presaram o lingura de zahar, nuca prajita si maruntita iar peste, ciocolata menaj data prin razatoare.


Rulam cu grija si apoi taiem rondele cam de 2 cm.


Intr-o tava unsa si tapetata cu faina, punem rondelele in forma de coronita,

lasam 15 min. la crescut apoi ungem coronita cu ou batut cu zahar si punem la cuptorul incins de dinainte cam 35de min.

Cand s-a rumenit frumos, o scoatem si o lasam sa se racoreasca un pic, apoi insiropam .

Eu am facut un sirop din apa cu zahar si rom.


Cam asta-i povestea, este un cozonac insiropat.Este foarte bun!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

gaby_duceag 1

14.04.2010, 13:39

janet,iti sustin coronita la concurs,mai baga si tu voturi

mellany1902 1

15.04.2010, 02:55

Ai reusit sa ma impresionezi inca odata mami! Arata delicios! Sper sa castigi!!!
Good Luck!

nadina73 1

15.08.2010, 01:42

5f

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Aluat fraged dospit. Reteta pas cu pas