Coronita impletita cu ciocolata

de Criss in Dulciuri, 30 Apr 2014 | 3199 vizualizari

 

Mereu am spus ca nu ne plac foarte tare cozonacii, insa se pare ca suntem pe cale sa ne schimbam preferintele. :) Cozonacul acesta pufos, aromat, delicios, practic s-a topit , a disparut ca prin farmec. :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • -450 g faina 000
  • -1 plic drojdie uscata
  • -1 praf de sare
  • -100 g zahar
  • -2 galbenusuri de ou + 1 ou intreg
  • -50 g unt moale
  • -3 linguri ulei
  • -150 ml lapte
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru crema de ciocolata:
  • -50 g unt moale
  • -4 linguri zahar pudra
  • -2-3 linguri cacao
  • -esenta de rom
  • -2 albusuri
  • -3-4 linguri amidon alimentar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita impletita cu ciocolata:

Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios, pe care il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit o ora.


Intre timp preparam crema. Amestecam untul moale cu zaharul pudra ,cacao, esenta de rom. Adaugam cele doua albusuri nebatute si amidonul. Amestecam bine pana rezulta o crema ptrivita, nu foarte moale, sa nu curga.


Aluatul il impartim in trei parti egale si intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara. Ungem cu crema de ciocolata, (pe una dintre foi am presarat si nuca macinata) rulam si impletim rulourile formate. Coronita astfel formata o asezam intr-o tava de guguluf unsa cu unt si tapetata cu faina. Ungem coronita cu galbenus, presaram zahar deasupra si lasam la dospit inca minim 30 minute, dupa care coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic 45 minute .


E foarte pufos, delicios, aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita impletita cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

laura_n 1

30.04.2014, 13:42

Dya Daniela Andrei 1

30.04.2014, 14:50

JulyCris 1

30.04.2014, 17:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

10381 puncte

mirela0911

10218 puncte

MotanLaOale

8206 puncte

Lau

Lau 9

7251 puncte

Rocsi

4412 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi pufoase cu lingura
  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu mere

de RuxyRux 9

ieri la 22:39

Chiftele de pui cu dovleac copt

de Lau 9

ieri la 20:52

SHAKSUKA

ieri la 09:50

RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare cu nutella