Coronita pufoasa cu prune

de laura_n in Prajituri, 11 Aug 2012 | 2334 vizualizari

 

E sezonul prunelor atat de bune si de frumoase. M-am gandit ca sa le aranjez intr-o prajitura pufoasa si delicioasa!
Foarte simplu de facut, foarte usor de papat :))))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr prune
  • 500 gr faina
  • 300 gr zahar brut
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • zahar vanilat
  • 2 cani lapte
  • 1 praf copt
  • 4 lg cacao
  • fulgi de migdale
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita pufoasa cu prune:

Se spala si se curata de samburi prunele.


Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt si cu zaharul. Se adauga ouale, uleiul si se amesteca bine. La sfarsit se adauga si laptele si se desface usor compozitia.


Intr-o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina, se toarna aceasta compozitie, oprind cateva linguri din ea. Restul de compozitie se amesteca cu cacao si se toarna deasupra, amestecand usor cu lingura La sfarsit se asaza prunele si se presara fulgi de migdale.


Se coace in cuptorul incins, cam 40 min. Iese foarte inalta si pufoasa. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita pufoasa cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

laura_n 1

13.08.2012, 18:46

multumesc Motanel, am pastrat o felie pt tine

Sim0na 1

13.08.2012, 18:57

Vai ce bunatate!! Cum de nu am dat eu de ea pana acum?!

laura_n 1

13.08.2012, 21:58

Simo, daca dai niste peste, dau prajitura cu prune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Blanc cu lamaie