Buturuga de Craciun

de RuxyRux in Prajituri, 26 Dec 2013 | 2296 vizualizari

 

Prajitura aceasta minunata chiar nu pot sa o ratez de Craciun...si uite asa an de an o reinventez....

 

INGREDIENTE

Blat de rulada:

  • 130 gr faina
  • 130 gr zahar pudra
  • 4 oua
  • vanilie
  • coaja de portocala

Crema:

  • 1 l lapte
  • 400 gr zahar
  • vanilie
  • 3 linguri cacao
  • 7 linguri faina
  • 200 gr unt

Decor:

  • nuca macinata
  • zahar pudra vanilat

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturuga de Craciun:

Cred ca daca ati citit ingredientele v-ati dat seama ca este crema de la prajitura minunata Carpati( multumesc Merisor drag) e a doua oara cand o prepar :) in cazul de fata am injumatatit cantitatile.


Am preparat mai intai crema pentru a avea timp sa se raceasca :)


Am caramelizat zaharul cu grija sa nu se arda, desigur la foc mic, apoi am adaugat faina si cacaoa si am amestecat foarte bine. Am turnat laptele( atentie maxima FIERBINTE !!!), si numai cate putin, o sa inceapa sa bolboroseasca si nu va speriati, amestecati fara sa va opriti pana puneti tot laptele si apoi trageti vasul de pe ochiul aragazului. Este momentul sa adaugam untul taiat in bucati si sa amestecam cu un tel pana se topeste...este gata crema si o vom da la racit( nu complet).


Intre timp pregatim blatul: Batem albusurile spuma cu 30 gr de zahar pudra ( din total).


Mixam galbenusurile cu putina sare si restul de zahar si vanilie. Adaugam jumatate din cantitatea de albus batut si apoi faina. Amestecam bine si la sfarsit incoporam restul de albus prin invaluire.


Punem compozitia in tava de cuptor( cea din dotare) tapetata cu foaie pergament si o intindem cu o spatula.


Coacem blatul pentru zece minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.


Vom scoate blatul cu tot cu foaie de copt din tava pe un prosop curat de bucatarie inmuiat in apa rece si bine stors.


Deasupra blatului am pus o alta foaie pergament si am rulat cu tot cu prosopul umed rulada. Presam cateva secunde si o aducem la starea initiala. Desprindem cu grija foaia de copt de deasupra.


Umplem cu jumatate din crema si rulam buturuga. O luam usor cu tot cu foaia de copt si o rostogolim cu grija pe platou.


Invesmantam rulada in restul de crema de ciocolata si o dam la rece.


Cand este gata scoatem rulada cu o paleta si o asezam pe un platou unde o vom si asambla. Eu am mutat rulada pe un platou pe care am presarat nuca si zahar pudra vanilat. Am taiat o bucata din rulada si am asezat-o alaturi de cea ramasa. Cu o furculita am facut nervurile.


Decorati dupa inspiratie si serviti-o cu placere :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Buturuga de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (45)

ralu_ca 1

27.12.2013, 16:27

foarte buna!

RuxyRux 1

27.12.2013, 22:10

Va imbratisez! Multumesc din toata inima!

MIUTA 1

27.12.2013, 23:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!