Coronite cu scortisoara

de adnia in Prajituri, 13 Ian 2013 | 2800 vizualizari

 

Si acum, sa va spun povestea acestor colacei frumosi: tot bantuind pe facebook, acum ceva timp am vazut o poza cu un colacel de acest fel si mi s-a parut interesant, mai ales taietura sa. Nu stiu din ce aluat a fost facut, dar am presupus ca e dospit, iar umplutura am ales-o simpla: scortisoara si zahar, stiind ca in familia mea scortisoara este foarte iubita.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 75 gr. untura de casa (se poate inlocui cu unt/margarina, dar in acest caz mai adaugati cca 25 gr)
  • 1 pliculet drojdie (7 gr)
  • 1 paharut lapte cald
  • zahar, dupa gust (eu am pus la ochi, cca 1 cana)
  • faina cat cuprinde
  • coaja rasa de portocala
  • scortisoara macinata in amestec cu zahar pudra, pt umplutura.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronite cu scortisoara:


Din toate ingredientele (mai putin scortisoara macinata cu zahar pudra) am format un aluat elastic, pe care l-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul. Apoi l-am intins in foaie pe planseta, am presarat umplutura si am rulat, apoi am taat ruloul pe de-a lungul ei. Am intors cele 2 rulouri rezultate cu taieturile in sus si am impletit, apoi am format coronita. Am pus colaceii rezultati (3 la numar) in tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor pana s-au rumenit.

Enjoy!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronite cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Mihaela11_jo 1

14.01.2013, 21:07

Ce frumoase

Teo 1

14.01.2013, 22:39

asa de mult mi-a placut cum arata impletitura...!

diana_k 1

15.01.2013, 09:35

foarte frumosi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mere