Costiţă de porc cu legume la cuptor

de diaconta in Porc, 24 Ian 2014 | 4444 vizualizari

 

Desigur că e o mâncare care ne place, mai ales pentru o zi de Duminică friguroasă.Imi place foarte mult costiţa de porc,lăsată la cuptor pâna când carnea se desprinde de pe oase.Iar dacă este însoţită de multe legume gustoase şi fiartă în moare (zeamă) de varză,nu poate fi decât un adevărat răsfăţ.

 

INGREDIENTE

  • 600 g costiţă de porc cu şorici
  • usturoi
  • dovlecei
  • 1 fir de praz
  • 2 morcovi
  • Un ardei kapia rosu
  • Varza rosie
  • 2 rosii
  • Broccoli
  • Sare,piper
  • Fulgi de ardei iute
  • Cimbru
  • Moare(zeama) de varza
  • Ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costiţă de porc cu legume la cuptor:

Soricul l-am crestat astfel încât sa patrunda condimentele bine în carne.

Am condimentat bine carnea si am lasat-o o ora la frigider.

Toate legumele,în afara de broccoli le-am taiat cubulete ori rondele,nu este vreo regula anume.

Intr-o tava am pus putin ulei,am asezat legumele,costita,am pus zeama de varza,am acoperit cu folie si am pus la cuptor.

Dupa aproximativ o ora,am scos folia si am lasat sa se rumeneasca bine carnea.

Broccoli l-am fiert în apa cu putina sare,l-am scos în apa rece pentru a-i pastra culoarea verde,apoi în ultimele minute l-am pus în tava,punând peste el din sosul lasat de carne si legume.

Ca sa fie gustos,broccoli trebuie condimentat si aromat,altfel are un gust cam fad,de aceea multa lume îl ocoleste.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Costiţă de porc cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mici facuti in casa