Racituri (cotoroage in grai Banatean)

de babi5 in Porc, 22 Dec 2014 | 2897 vizualizari

 

Am avut un ciolan proaspat si mi-a dat si nepoata 2 picioare de la purcelul ei si am pus de niste( cotoroage) Au iesit super bune.

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan proaspat porc
  • 2 picioare porc
  • 3 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapa mai mare
  • 1 capatina mai mare usturoi
  • boabe piper
  • sare
  • 2 foi dafin
  • 3 plicuri gelatina alimentara ( 30 gr.)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri (cotoroage in grai Banatean):

Curatam bine picioarele si ciolanul.


Zarzavatul, ceapa si usturoiul cle curatam si spalatm.


Intr-o oala de 8 l am pus picioarele si ciolanul, am completat cu 6 l apa si am lasat sa dea in clocot apoi am spumat bine, dupa care am adaugat ceapa, piperul boabe si sarea si am lasat la foc mic sa fiarba.


Cind carnea a fiert aproape pe treisferturi adaugam zarzavatul , ardeiul si 3-4 catei usturoi( atentie daca mai seaca din apa nu mai completam cu alta).


Cind carnea este foarte bine fiarta adaugam si restul de usturoi pisat, mai lasam sa dea 5 minute in clocot apoi strecuram prin sita deasa si lasam sa se raceasca un picut aspicul.


Gelatina o punem in 300 ml apa rece pentru 10 minute apoi o incalzim pe baie de aburi pina la punctul de fierbere( atentie nu se fierbe isi pierde proprietatile) apoi amestecam cu aspicul.


Dezosam ciolanul si picioarele si taiem bucati pe care le asezam in castroane, taiem si bucatele de morcovi apoi punem din aspic in fiecare castron si lasam la rece .


Cind s-au inchegat bine se poate servi .Sa va fie de folos si reteta mea.


nota: timp de fierbere4-5 ore la foc mic




 

TIPS-URI

1

Linga merge bine un ardei iute sau hrean

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri (cotoroage in grai Banatean)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

23.12.2014, 21:11

Bune, bune. Noi facem de revelion!

mirela0911 1

28.12.2014, 09:27

Noua ne plac tare mult!

babi5 1

28.12.2014, 10:09

Rocsi , mirela0911 multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piftie de curcan