Costite aromate cu visine si ienibahar la slow cooker Crock-Pot

de amalia01 in Retete Delikat, 24 Iun 2018 | 1960 vizualizari

 


In continuarea provocarii lansate de Delikat si ale sale condimente 100% naturale, va prezint o reteta preparata la slow cooker Crock-Pot. 
  Am impletit aroma exoticului ienibahar cu putin cimbrisor si gustul dulce-acrisor al visinelor din gradina parintilor mei.
 Ienibaharul seamana cu piperul, dar este mai putin iute si mai mult aromat, adus in Europa de catre Cristofor Columb tocmai din Caraibe. Ienibaharul Delik'at provine din Mexic, iar cimbrisorul din Polonia.

 

INGREDIENTE

  • pentru costite
    • 1 kg costite de porc fragede, carnoase
    • sare grunjoasa de Himalaya
    • 2 lg ulei de floarea soarelui
    • 20 de visine bine coapte
    • 50 ml apa
    • 100 ml vin alb demisec
    • 1/2 lgt cimbrisor Delik'at
    • 8 boabe de ienibahar Delik'at
    • 2 lgt miere
    pentru sosul de visine
    • 25 de visine bine coapte
    • 50 ml apa
    • 1 lgt rasa de amidon alimentar
    • 1 lgt zahar
    pentru garnitura din orez brun
    • 1 cana orez brun
    • 3 cani de apa
    • sare
    • 1/2 lgt ierburi de gradina Delik'at
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costite aromate cu visine si ienibahar la slow cooker Crock-Pot:

Pentru inceput speli bine costitele si le tai bucata cu bucata, apoi le freci bine cu sare.

Pui uleiul in wok si, cand este bine incins, arunci acolo costitele si le coci bine, cate 3-4 minute pe fiecare parte.

Intre timp scoti samburii visinelor si le blendezi bine de tot. Adaugi apa.

Cand costitele sunt gata, torni vinul, iar dupa o jumatate de minut, adaugi visinele si condimentele. Lasi sa se intrepatrunda 3 minute si golesti totul in vasul slow cooker-ului Crock-Pot. Acoperi cu capacul, setezi optiunea "High" si lasi aparatul sa isi faca treaba timp de 2 ore.

Cand timpul a expirat, adaugi mierea, cate putina pe fiecare costita, mai pui 1 ora aparatul la lucru si incepi sa pregatesti orezul.

Il speli din 2-3 ape, adaugi apa si un strop de sare, apoi il lasi la fiert, la foc mic, cca 30 de minute. Stingi focul, adaugi ierburile, acoperi cu un capac si uiti de el. In ultimele 5 minute de preparare a costitelor prepari sosul astfel: scoti samburii de la visine, le blendezi, adaugi apa si zaharul si le pui la foc mic. Dupa ce a fiert 1 minut, adaugi amidonul, amestecand energic cu un tel si lasi sa fiarba 1 minut.

  Servesti totul imediat, alaturi de cei dragi.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Costite aromate cu visine si ienibahar la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Rocsi 1

07.07.2018, 20:25

Rahela Velicu 1

11.07.2018, 13:38

Panacris 1

09.11.2018, 20:21

Pffff, am salvat reteta! Recunosc ca mai tarziu! Darrrr urmeaza sa o probez, repejor, noh, zilele astea cu visine congelate! Superrr!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu dovlecei si piept de pui