Costiţe de miel la cuptor cu vin roşu şi mentă

de Satisfyyourcravings in Oaie, 10 Mai 2013 | 3868 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru costițe:
  • 6 costiţe mici de miel cu puţină grăsime
  • 4 căței de usturoi
  • 2 crenguțe cimbru proaspăt
  • 3 crenguţe de rozmarin proaspăt
  • 1 morcov mediu, tăiat rondele
  • 3/4 pahar vin roșu (eu am folosit Croix de Rambeau 2009)
  • câteva frunze de mentă proaspătă
  • Pentru cartofi:
  • 6 cartofi noi, mici, cu coajă, tăiați longitudinal în 2
  • 10 grame unt nesărat
  • 2 căței de usturoi tocați
  • sare/piper
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costiţe de miel la cuptor cu vin roşu şi mentă:

Într-un mojar, se amestecă 2 căței de usturoi cu puțină sare grunjoasă, crenguțele de cimbru și 1 crenguță de rozmarin, până rezultă o pastă omogenă. Se ung costițele cu emulsia obținută anterior și se lasă la marinat minim 1 oră.


Într-o tavă, se așează rondelele de morcovi, apoi restul de rozmarin, costițele de miel și 2 căței de usturoi cu tot cu coajă și se stropește cu vin și 30 ml apă.


Se introduce în cuptorul preîncălzit la 210 de grade Celsius, pentru 30 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului. Se lasă la odihnit încă 10 minute în cuptor.


Cartofii se fierb 5 minute în apă fierbinte cu sare.


Untul se topește într-o tigaie și când nu mai face spumă se adaugă cartofii. Se lasă 3-4 minute la foc mediu spre mare, apoi se întorc și se mai lasă câteva minute.


Se toarnă în tigaie 20 ml apă și se acoperă imediat. Se lasă 4 minute, scuturând tigaia din când în când.


Se ia tigaia de pe foc, se adaugă usturoiul tocat şi rozmarinul, se acoperă și se lasă la infuzat 5-10 minute.


Costițele de miel se ornează cu frunze de mentă proaspătă și se servesc alături de cartofii aromați.

 

TIPS-URI

1

Puțeți colecta sosul din tava în care s-au gătit costițele și să-l fierbeți la foc mediu spre mic până scade la jumătate, apoi să îl amestecați cu creme fraiche, sare și piper pentru a obține un sos onctuos pentru acest preparat.

2

Vin recomandat: acelasi folosit în timpul preparării

Daca ti-a placut reteta noastra "Costiţe de miel la cuptor cu vin roşu şi mentă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

_Alina_ 1

11.05.2013, 09:12

Arata senzational!

Lia_ 1

18.02.2014, 18:32

Ai retete deosebite si pe gustul meu! Asta am remarcat mai demult nu am constatat abia acum Felicitari!

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole alba cu ceafa afumata

ieri la 23:13

 Tocana de opintici-reteta de post!

de abetina 3

ieri la 22:42

 Tocana de cocosei americani!

de abetina 3

ieri la 22:35

Plăcintă cu brânză și griș

ieri la 21:27

RETETA RECOMANDATA
Stufat de miel in vas roman