Pastramă înnăbuşită

de portiadelumina in Oaie, 11 Noi 2015 | 5548 vizualizari

 

Sunt convins că-s mulţi oameni care nu mănâncă carne de oaie. Nicio problemă, cu ocazia asta, chiar dacă sună a egoism, avem noi ceilalţi, care mâncăm, posibilitatea de a mânca fără concurenţă. :))) Mulţi dau vina pe mirosul cărnii, alţii, prea milostivi, se gândesc la tăiatul oilor. Acum nu ştiu dacă sunt şi din cei care fac vreo legătură cu lâna, asta aşa, ca o analogie la şoriciul porcului, pe care unii, tot din varii motive, nu-l mănâncă.
N-are rost să vă mai spun că încă din vechile timpuri se consumă carne de oaie, la multe popoare, azi, fiind la fel de căutată ca cea de porc la noi.
Am preferat pastrama înnăbuşită pentru că nu se strânge ca cea la grătar şi scapi de fumul mereu arţăgos.
În concluzie, că trebuie să zic şi asta, mie îmi place.

 

INGREDIENTE

  • 1kg patramă oaie
  • 0.7 l vin sec
  • 50 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastramă înnăbuşită:

Am trecut timpul de pregătire 30 de minute, dar trebuie să menţionet că am băgat pastrama într-un vas în care am pus vin roşu sec (0,25 l) pentru a se marina, deşi marinada este un pic mai complexă decât vinul simplu. 

Am scos pastrama din vin după vreo 4 ore, am scurs-o şi am şters-o cu prosoape absorbante şi am pregătit (încins) vasul pentru prăjire. Am optat pentru o cratiţă mai mare de inox, cu capac. 

Am prăjit pastrama pe ambele părţi cât să se rumenească un pic şi pe urmă am pus restul de vin. Am pus capacul şi am lăsat-o să fiarbă până când vinul a scăzut în aşa fel încât s-a făcut asemenea unui sos bun de întins în el cu mămăligă. 

Am scos pastrama, care deja era suculentă, fragedă, cu tendinţa de a se lipi de mâini :))) şi am aşezat-o lângă o mămăligă sănătoasă şi lângă oarece gogonele murate, suculente şi ele, spre a fi servite de gurile ce aşteptau flâmânde o bucată de carne minunată.

Să aveţi pofta pe care am avut-o eu!

TIPS-URI

1

am preferat să ţin pastrama în vin din două motive, anume pentru a scăpa de eventualul surplus de sare (ce mergea elimnat şi cu apă) dar pentru că vinul chiar o frăgezeşte.

2

în loc de vin, dar numai cât stă ca la marinare (nu la prăjire) se poate pune bere

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastramă înnăbuşită" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

delia64 1

24.11.2015, 19:18

Bunatate , ne place si noua mult carnea de oaie indiferent cum este pregatita . Arata tare bine , Parinte !!!

Panacris 1

09.12.2015, 08:06

Wowww ce bunăciune am ratat! Tare bună carnea de oaie

portiadelumina 1

09.12.2015, 10:29

Cris, ştiu, că n-o ratez niciodată când îmi este pusă dinainte. )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Drob de miel a la Radu Anton Roman