Picior de miel confiat, cu condimente

de Catalina L in Oaie, 19 Apr 2019 | 3206 vizualizari

 

O reteta pe care v-o propun s-o faceti de Paște.
Carnea de miel este 'confiata' caci gatita timp indelungat la temperatura scazuta in cocota. Rezultatul este minunat si carnea se topeste in gura.
 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/04/picior-de-miel-confiat-cu-condimente.html

 

INGREDIENTE

  • 6 picioare de miel (souris)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 30 gr de ghimbir proaspat
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 6 morcovi potriviti
  • 1/2 ardel rosu
  • 1/2 ardel galben
  • 1 baton de scortisoara
  • 600 ml de apa fiarta + 1 Kub de pui sau de legume
  • 2 linguri bune de miere
  • 5 cl de vin alb
  • sare, piper
  • 1 lingura buna de bulion concentrat de rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Picior de miel confiat, cu condimente:

Curatati si spalati legumele.

Tocati marunt usturoiul si ghimbirul, taiati ardeii in lamele.

Incalziti cuptorul la 110°C. Sarati si piperati carnea.

Intr-o cocota pentru cuptor colorati picioarele de miel 3 cate 3 in uleiul cald.

Puneti-i toti 6 in cocota cu ceapa taiata in 4, cu morcovii intregi, cu usturoiul si ghimbirul  si cu ardeii. Adaugati cimbrul uscat, foaia de dafin si scortisoara.

Diluati mierea si kub-ul in apa fiarta.

Varsati deasupra apa si vinul.

Acoperiti si dati la cuptor timp de 4 ore.

Dupa 2 ore intoarceti carnea.

Dupa 4 ore scoateti carnea intr-un plat si acoperiti-o cu o foaie de aluminiu.

Filtrati si degresati bine sosul (puneti 2 prosoape de hartie in strecuratoare). Reduceti sosul de 1/3 la foc iute.

Puneti bulionul de rosii, amestecati si verificati de sare si piper.

Serviti carnea cu un pic de sos deaupra (puneti restul de sos la dispozitie). I-am acompaniat cu cartofi la cuptor -reteta aici si cu fasole boabe gatite cu morcovi- reteta aici.

Serviti cu pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Picior de miel confiat, cu condimente" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel la cuptor