Picior de miel confiat, cu condimente

de Catalina L in Oaie, 19 Apr 2019 | 725 vizualizari

 

O reteta pe care v-o propun s-o faceti de Paște.
Carnea de miel este 'confiata' caci gatita timp indelungat la temperatura scazuta in cocota. Rezultatul este minunat si carnea se topeste in gura.
 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/04/picior-de-miel-confiat-cu-condimente.html

 

INGREDIENTE

  • 6 picioare de miel (souris)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 30 gr de ghimbir proaspat
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 6 morcovi potriviti
  • 1/2 ardel rosu
  • 1/2 ardel galben
  • 1 baton de scortisoara
  • 600 ml de apa fiarta + 1 Kub de pui sau de legume
  • 2 linguri bune de miere
  • 5 cl de vin alb
  • sare, piper
  • 1 lingura buna de bulion concentrat de rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Picior de miel confiat, cu condimente:

Curatati si spalati legumele.


Tocati marunt usturoiul si ghimbirul, taiati ardeii in lamele.


Incalziti cuptorul la 110°C. Sarati si piperati carnea.


Intr-o cocota pentru cuptor colorati picioarele de miel 3 cate 3 in uleiul cald.


Puneti-i toti 6 in cocota cu ceapa taiata in 4, cu morcovii intregi, cu usturoiul si ghimbirul si cu ardeii. Adaugati cimbrul uscat, foaia de dafin si scortisoara.


Diluati mierea si kub-ul in apa fiarta.


Varsati deasupra apa si vinul.


Acoperiti si dati la cuptor timp de 4 ore.


Dupa 2 ore intoarceti carnea.


Dupa 4 ore scoateti carnea intr-un plat si acoperiti-o cu o foaie de aluminiu.


Filtrati si degresati bine sosul (puneti 2 prosoape de hartie in strecuratoare). Reduceti sosul de 1/3 la foc iute.


Puneti bulionul de rosii, amestecati si verificati de sare si piper.


Serviti carnea cu un pic de sos deaupra (puneti restul de sos la dispozitie). I-am acompaniat cu cartofi la cuptor -reteta aici si cu fasole boabe gatite cu morcovi- reteta aici.


Serviti cu pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Picior de miel confiat, cu condimente" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

simona72 1

22.04.2019, 11:09

O nebunie!!

Gherca Daniela 1

22.04.2019, 20:20

dantes 1

25.04.2019, 08:08

Bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

RETETA RECOMANDATA
Stufat de miel in vas roman