Friptura de miel la tava

de mihaelar63 in Oaie, 21 Mai 2012 | 4387 vizualizari

 

De doua ori pe an mananc mielut , de Pasti o friptura si inca o data, o tocanita .
Pentru aceasta reteta m-am inspirat dintr-o emisiune culinara cu un chef australian .

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa miel [2 , 5 kg ]
  • 2 fire carnat afumat
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri pasta ardei rosii
  • 2 linguri otet balsamic
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita boia ardei
  • 1 'egatura usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 /2 lingurita piper macinat
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la tava:

Pulpa de miel se curata si se spala cu atentie


Se amesteca pasta de ardei , boiaua , mierea , otetul balsamic , chimenul , piperul cimbrul si ulei ulei .


Cu acest amestec se maseaza bine carnea de miel inclusiv sub pelita albicioasa care este deasupra carnii .


Se presara jumatate din verdeata tocata si felii de carnat .


Se da la cuptor intr-o tava in care s-a adugat o cana de apa si acoperita de folie de aluminiu , timp de o ora .


Se indeparteaza folia se mai lasa 30 min la foc mic sa se rumeneasca bine .


Se serveste calda cu verdeata presarata deasupra .


Se poate servi cu garnitura preferata sau cu o salata de cruditati cum am ales noi .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:16

delicioasa

kukibella 1

23.05.2012, 22:54

puidebucatar 1

22.07.2012, 10:03

Da foarte buna,pulpa de miel a fost partea cea mai cautata a unui meniu de la o nunta....tare tare tare :::

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Stufat de miel a la Radu Anton Roman