Berbec la proţap

de portiadelumina in Oaie, 7 Sep 2012 | 9959 vizualizari

 

Prima reţetă

 

INGREDIENTE

  • Berbec,
  • sare,
  • vin,
  • usturoi,
  • piper măcinat,
  • cimbru,
  • mentă (opţional)
  • ulei
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Berbec la proţap:

Nu ştiu dacă poate fi considerată reţetă, în termenii folosiţi uzual. Dar pentru că are un mod de pregătire (mai barbar un pic), ţine de gastronomie şi este excelent la gust am zis să sparg gheaţa reţetelor cu ceva bărbătesc şi de sezon.


Este nevoie de un berbec zdravăn (dacă-s mulţi la masă) care se taie, se jupoaie de blană şi se curăţă de măruntaie Eventual acestea pot fi preparate separat la un grătar ori la drob.


Între timp se dă focul în locul unde se va monta proţapul. Trebuie menţionat că intră ceva lemne până se va face un jar bun. După ce berbecul va fi curat şi fără căpăţână se pune pe proţapul montat deasupra jarului. Condimentele se amestecă într-un vas pentru a crea un baiţ ce se va aplica în timpul coacerii peste carnea ce se rumeneşte deasupra jarului. Cum aşteptarea este punctul cel mai greu al pregătirii, poate fi diminuată prin pregătirea unei mămăligi mai mari şi scoaterea unor unor murături ce vor deveni imperios necesare la sfârşit.


p.s Pentru pregătirea unui astfel de meniu e nevoie de lucru în echipă, cel puţin trei persoane.


p.p.s Timpul de mâncat, în funcţie de foamea şi numărul celor prezenţi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Berbec la proţap" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (111)

Ela68 1

03.07.2013, 23:30

nu-mi placea cand eram mica, singura varianta acceptata acum e la protap, dar sa fie bine rumenit, sa aibe crusta. Mi-e o poftaaaa ...

portiadelumina 1

04.07.2013, 05:40

Ela, ar fi trebuit să ai unul ieri, că a fost ziua ta!

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 12:09

grozav

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu cartofi ın sos picant