Friptura de miel cu legume

de mihaelar63 in Oaie, 2 Apr 2016 | 1321 vizualizari

 

Mielul isi face intrarea triumfala in meniu cu ocazia sarbatorii de Paste. Toata lumea-l doreste, toata lumea-l pofteste.  Am avut miel proaspat taiat de la varu'de la tara. Un miel frumusel, nici prea mare - nici prea mic, asa de vreo 14 kg . L-am primit frumos taiat si curatat . Pentru friptura am ales o pulpa din spate, o bucata de costita si bucati de cotlet cu os. Am dorit sa prepar un miel copt cu legume fara gustur-arome  prea puternice.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg carne miel -pulpa , costita , cotlet cu os
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 tije telina
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 ardei iute
  • 300 gr rosii cherry
  • 100 ml ulei masline
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 2 pahare vin alb sec
  • piper
  • sare de Himalaya
  • salatica[ untisor ] verde pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu legume:


  1. Am curatat si spalat bine bucatile de miel . Am portionat cotletul cu os si am taiat bucata de costita in doua .

  2. Am curatat si spalat legumele.

  3. Ceapa am lasat-o intreaga Am taiat morcovii + ardeiul iute rondele iar restul legumelor in bucati nu foarte mici

  4. Rosiile cherry se taie jumatati .

  5. Am asezat carnea intr-o tava mare .Am pus cepele ,, ascunse'' sub bucatile de costita [ pe laterale ] .

  6. Am distribuit in mod egal legumele pe deasupra carnii .

  7. Am adugat foile de dafin , rosiile cherry si am presarat ierburile uscate.

  8. Sarati ,piparati . Puneti in tava usor pe deasupra , uleiul si vinul .

  9. Lasati carnea astfel pregatita sa se marineze cateva ore . Tava trebuie tinuta la rece .

  10. Se impacheteaza tava in folie de aluminiu si se pune la cuptorul fierbinte timp de o ora si jumatate la foc mediu .

  11. Indepartati folia si stropiti cu zeama de lamaie [ aceasta va ajuta sa se rumeneasca frumos ] . Lasati inca 30 minute pana va prinde o culoare frumoasa rumena .

  12. Serviti friptura insotita de garnitura si salata preferata .

  13. Noi am servit cu garnitura de pireu cu cartofi, unt si mult patrunjel . Invitatii au preferat muraturi asortate .Eu as fiservit cu salata de castravete verde sau de varza proaspata .

  14. La servire ,, inveseliti'' friptura cu decor de verdeata . Eu am folosit salatica de padure .

  15. Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Daca aveti timp si nu va grabiti condimentati carnea si o lasati sa se odihneasca cateva ore la rece . Va avea un gust mai bun astfel marinata.

2

La miel serviti un vin rosu sau roze .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

mihaelar63 1

05.04.2016, 10:12

Dantes

anca_rm 1

06.04.2016, 09:20

Ce bun a fost

A fost aromat , fraged si foarte gustos , iar salatica aia deasupra a avut un efect care a inviorat tot. A fost foarte bun Mihaela , multumim

mihaelar63 1

08.04.2016, 02:01

Cu mare drag , Anca Ma bucur ca a fost pe placul vostru . Si va stept din nou pe vreme mai buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gulas de miel cu carnati