Friptura de miel

de nico15 in Oaie, 6 Noi 2010 | 6988 vizualizari

 

Friptura de miel tocmai buna de preparat de Pasti

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de carne de miel
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi
  • 1-2 linguri de miere
  • 4-5 lingurite de hrean
  • sare, piper,
  • ulei
  • 1-2 cani de vin rosu
  • 2 catei de usturoi

Marinada:

  • 1 cana de vin
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • piper, sare
  • 1 lingura de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel:


Se pregateste marinada: se taie ceapa solzisori se zdrobeste usturoiul, se sareaza si pipereaza se unge carnea cu ulei si se adauga vinul, se lasa peste noapte pentru a trage toate aromele.

Dimineata, se va unge tava, se scoate carnea din marinada, marinada se arunca. Se va pune carnea in tava se vor face mici incizii in care se vor introduce lamele de usturoi taiate fin, carnea se unge cu putina miere, se toaca restul de ceapa si usturoi verde precum si ceilalti doi catei de usturoi, se adauga peste carne si tava se sareaza, pipereaza si se pune restul de vin, se va da la cuptor. Dupa 15 minute adaugam si o cana de apa si se continua coacerea.


Dupa alte 30 de minute de scoate tava se mai ung bucatile de carne si coastele de miel cu miere si pe fiecare bucata de carne se adauga cate o lingurita de hrean ras(cumparat din comert), se se da din nou la cuptor 15 minute, se verifica daca carnea este facuta dupa care se scoate de la cuptor si se poate servii.

Pofta buna! Preparati aceasta retete de Pasti si nu veti da gres!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Corinuta 1

07.11.2010, 00:04

woow!

mamaieelena 1

07.11.2010, 08:06

preferata mea,buna si suculenta

Ina 1

07.11.2010, 08:28

Si eu fac azi miel, cu varza

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

ieri la 17:24

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

ieri la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

ieri la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Drob de miel altfel!