Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Aluatul se lasa la dezghetat.
Se intinde pe blatul de lucru (cu mana) si se taie patrate perfecte (daca nu sunt perfecte nu iese).
Eu am taiat o foaie in 6 patrate.
Fiecare patrat se taie pe margine la 1 cm, total la 2 colturi opuse pe diagonala si cu spatiu intre taieturi la celelalte 2 colturi opuse.
Se iau marginile taiate si se pozitioneaza pe coltul ramas intreg opus facand o bucla in coltul netaiat. (vezi foto)
Marginile se lipesc de baza cu galbenus de ou.
Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou numai marginile si buclele si se inteapa fundul tartelor cu furculita sa nu se umfle.
Fundul tartelor nu se unge cu ou.
Se introduc in cuptorul preancalzit la 200 grade si se tin 15 minute sa creasca, dupa care se mai inteapa o data funful tartelor care a crescut, se reduce focul si se mai tin 15 minute pana se rumenesc frumos.
Se scot din cuptor si se lasa la racit.
Capsunile se spala bine si se aleg cele cu codita pentru decor.
Se curata de codita 200g capsuni, se pun intr-un castron inpreuna cu Miezul de Lapte taiat bucati si se zdrobesc bine cu mixerul vertical.
Se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat, frisca lichida si plicul de Creme Ole si se mixeaza cu mixerul normal pana se obtine o crema consistenta (3-4 minute).
Se pune la frigider.
Pentru decor am uscat capsunile cu codita.
Am topit la microunde ciocolata intr-un castron.
Am luat fiecare capsuna, am tavalit-o prin ciocolata si le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se introduc in frigider sa se intareasca ciocolata.
Se umplu cosuletele cu crema de capsuni si se decoreaza cu capsini, Miez de Lapte si capsuni in ciocolata.
Se pastreaza in frigider.
Pofta Buna!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola