Desert cornuri cu crema de patiserie

de simona72 in Dulciuri, 20 Mai 2019 | 6280 vizualizari

 

Crema este de vis. Moale, catifelata si ti se prelinge in momentul in care musti din corn :))) Dupa ce se racesc, crema se intareste, dar nu e nici o problema pentru ca se pot incalzii daca doriti cornurile calde. Desigur ca voi puteti sa le umpleti cu ce doriti…
"retete pentru mese in familie"

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 ml lapte cald
  • 100 gr iaurt natural
  • ½ lingurita sare
  • 3 linguri zahar brut sau alb
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 ou
  • Coaja rasa de la o lamaie bio
  • 50 unt moale
  • 500 gr faina
  • Pentru crema:
  • 600 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar brut sau alb
  • 1 plic extract de vanilie Bourbon-Finesse de la Dr. Oetker
  • 3 linguri rase de amidon de porumb
  • Pentru uns cornurile: 1 ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu crema de patiserie:

Pentru aluat: am ales un aluat asemanator cu cel de cozonac. Puteti sa alegeti si varianta mai economica, adica fara ou, doar cu lapte, fara unt, doar cu putin ulei. Pentru inceput se face maiaua. Se pune laptele cald(dar nu fierbinte) intr-un castron. Se adauga zaharul si drojdia, se amesteca pana zaharul este topit si drojdia dizolvata. Se lasa la dospit 10-15 minute. Cand maiua incepe sa faca bulbuci, o spuma la suprafata inseamna ca drojdia s-a activat.

Pentru a framanta aluatul eu folosesc un robot planetar. Se pune in bolul robotului faina, sarea, oul batut ca pentru ompleta, maiaua, restul ingredientelor, mai putin untul moale. Se porneste robotul pe treapta 2 sau 3 si se framanta usor aluatul la inceput. In functie de faina si de restul ingredientelor se mai poate sau nu sa se adauga 30-50 gr faina. Daca aluatul are consistenta dorita si incepe sa se lege se adauga untul in 2-3 etape. Fiecare cubulet de unt se adauga doar dupa ce precedentul este incorporat in aluat. In total eu am framantat aluatul 20 minute. Se unge cu putin ulei un castron, se pune aluatul, se acopera cu prosop si se lasa la dospit 45-50 minute.

Pentru crema: de data asta am sa va dau varianta cea mai usoara si scurta pentru a face crema de vanilie. Laptele rece de la frigider se pune intr-o craticioara cu fund dublu. Se adauga zaharul, vanilia, amidonul si se amesteca cu un tel tip para pana amidonul nu prezinta cocoloase si este complet desfacut in lapte. Se pune craticioara pe foc mic, se amesteca constant cu telul si se lasa pe foc pana incepe sa se ingroase si crema incepe sa fiarba. Se ia de pe foc, se pune imediat folie alimentara peste crema sa nu prinda pojghita. Se da la frigider si se lasa sa se raceasca complet.

Cum se formeaza cornurile: se imparte aluatul in 12 bucati aproximativ egale. Se ia fiecare bucata de aluat si se intinde cu sucitorul intr-o foaie mica rotunda/patrata sau cum va iasa. Se imparte vizual foaia de aluat in jumatate. Pe una dintre jumatati, in mijloc se pune 1-2 linguri de crema. Se ia marginea apropiata de umplutura si se acopera crema cu aluat. Se preseaza bine marginile pentru a evita sa iasa crema in timpul coacerii. Cealalta jumatate se cresteaza cu un cutit obisnuit sau cu unul special cu care se taie pizza. Se acopera partea cu crema cu partea de aluat crestata. (vezi FOTO)

Se pun cornurile in tava captusita cu hartie de copt, se ung cu ou si se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Se coc la cuptorul incins la 170-175 grade pentru 15-18 minute sau pana sunt aurii la suprafata.

Se servesc simple sau pudrate cu zahar pudra. Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu crema de patiserie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bavareza de portocale