Cosulete cu mure si crema de vanilie

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 20 Sep 2011 | 3141 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g foietaj(1 foaie)
  •  Crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 260 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri frisca batuta
  • Vanilie
  •  Décor:
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 g mure
  • Sos de mure(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu mure si crema de vanilie:

Foietajul se decongeleaza, apoi se taie in 10 patrate de dimensiuni egale. Patratele se aseaza in formele pentru muffins formand cosulete. In interior se pun patrate de hartie de copt pentru a nu permite cresterea aluatului. Tava se pune in cuptorul preincalzit pentru 15 minute,la foc iute.


Crema:


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele caldut se adauga compozitie cremoase si se amesteca bine. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mic, amestecand incontinuu pana se ingroase. Se pune intr-un bol si se amesteca cu untul si vanilia. Se lasa sa se raceasca,apoi se amesteca cu frisca batuta.


In fiecare cosulet se pune cate o lingura de crema de vanilie, apoi cate o lingura de frisca batuta.


Se decoreaza cu mure si sos de mure.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu mure si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

deyutzky 1

22.09.2011, 21:19

wooowww ce frumos arata

Pasiune pentru bucatarie 1

24.09.2011, 19:46

multumesc, au fost foarte apreciate de toata lumea sunt absolut delicioase si rapide

Lau 1

04.10.2011, 22:49

bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert pasca traditionala
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aluat de foietaj cu branza sarata