Cheesecake cu ciocolata si portocale

de mirela0911 in Prajituri, 28 Ian 2016 | 1304 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata
Daca tot avem concurs, zic sa ne rasfatam cu ceva delicios! 

 

INGREDIENTE

  • 120 g biscuiti Petit Beurre
  • 1 lgt scortisoara
  • 3 lg unt
  • 50 g ciocolata
  • 1 kg crema branza (Pilos)
  • 5 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 oua mari
  • 100 g ciocolata lapte
  • 2-3 lg lapte
  • 1 lgt coaja rasa de portocala
  • sucul de la o portocala
  • felii de portocala
  • seminte de rodie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata si portocale:

Biscuitii se zdrobesc sau se macina si se amesteca cu scortisoara. Untul si ciocolata (am folosit ciocolata globuri, mosi) se topesc dupa care se amesteca cu biscuitii. Se toarna amestecul intr-o tava rotunda cu pereti detasabili. Se apasa bine biscuitii pe fundul tavii, cu ajutorul unui pahar. Se da deoparte.


Intr-un bol se amesteca branza cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga cate un ou, amestecand bine dupa fiecare. O treime din compozitie se ia si se pune deoparte intr-un alt vas.


Se topeste ciocolata impreuna cu cele 2-3 lg lapte, se lasa usor sa se raceasca si se toarna peste compozitia mai multa, amestecand continuu pana se omogenizeaza. Se toarna peste blatul din tava si se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade, pentru 30 de minute.


Intre timp se stoarce portocala si se adauga peste crema de branza impreuna cu coaja rasa de portocala. Se omogenizeaza. dupa ce au trecut cele 30 de minute, se scoate tava din cuptor si se toarna usor compozitia. Se reduce temperatura la 160 de grade si se introduce din nou tava pentru inca 40-45 de minute.


Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca bine. Se scoate din tava pe un platou si se orneaza cu felii de portocala si seminte de rodie.


Se serveste cu mare pofta.

 

TIPS-URI

1

Este de preferat a se lasa la racit peste noapte.

2

Se poate orna dupa preferinte.

3

Se pot adauga arome dupa placul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Dorka 1

17.03.2016, 08:57

delicioasa

Panacris 1

14.04.2016, 07:54

Oooo, ce bunaciune am ratat ( Nu-i nimic, am printat și salvat reteta. Direct la ”executat”

mirela0911 1

14.04.2016, 10:01

Cris a fost așa de bun și aromat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca Sumegi