Prajitura rasturnata cu piersici

de Steffy in Prajituri, 30 Mar 2013 | 3886 vizualizari

 

Este o prajitura simpla pentru cei care iubesc dulciurile cu fructe. Eu am ales piersici, voi puteti alege orice va place.

 

INGREDIENTE

  • 50 g ciocolata neagra
  • 1 borcan 800 gr piersici feliate in compot
  • 5 oua
  • 6 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 cana zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 10-12 linguri faina
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu piersici:

Ouale le separam. Mixam galbenusurile cu zaharul, pe care il punem treptat, pana isi dubleaza volumul. Incorporam uleiul, apoi apa minerala. Adaugam praful de copt, coaja de lamaie rasa si faina si incorporam bine.


Albusurile le batem separat cu un praf de sare pana nu se mai desprind de bol. Le incorporam in compozitia de galbenusuri, usor, cu o lingura de lemn. Luam o tava rotunda de tort si o tapetam cu hartie de copt. Asezam jumatate din feliile de piersici in tava, iar deasupra turnam jumatate din compozitia pregatita mai sus. Adaugam apoi restul de piersici si compozitia ramasa.


Radem ciocolata deasupra si folosim o furculita pentru a patrunde in compozitie. Eu nu am folosit si a ramas la suprafata toata ciocolata, iar cand mancam prajiturica ne murdaream pe maini.


Dam tava in cuptorul incins, dar la o temperatura potrivita. O lasam pana este bine coapta (facem testul cu scobitoare). Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute la racorit, apoi o rasturnam pe un platou.


Se serveste cand s-a racit. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

deyutzky 1

31.03.2013, 12:10

diaconta 1

31.03.2013, 13:12

super

diana_k 1

08.04.2013, 16:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu orice fel de fructe