Placinta cu branza

de liana_geicu in Prajituri, 13 Noi 2009 | 13388 vizualizari

 

un desert rapid si sigur....

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 1 ceasca ulei
  • 1 ceasca apa/sifon/lapte
  • 1 ou
  • drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde (aprox. 500 g)
  • Umplutura
  • 600 g branza dulce
  • 100 g smantana
  • 3-4 linguri de gris
  • 2-3 oua
  • 200 g zahar
  • stafide, coaja de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Se framanta o coca mai moale si se imparte in doua foi si se imtind cat mai subtiri.

Se freaca ouale cu zaharul si se amesteca cu celelalte ingrediente.

Tava se unge si se tapeteaza cu hartie de copt unsa. Se intinde prima foaie, se pune in tava si se aseza compozitia peste. Se intinde si a doua foaie si se aseaza peste branza. Se taie patratele inainte de a fi bagata la cuptor.

Se baga in cuptorul incins si se lasa la foc mediu pana devine aurie. (aprox 35 min)

Cand scoatem placinta din cuptor o acoperin cu un prosop umed, astfel foaia va fi mai moale. Apoi o pudram.

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie sa fie moale, dar sa poata fi intins 

2

Stafidele se tin 5 minute in apa fiarta pentru a se inmuia

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

casie 1

09.06.2010, 14:14

nici o problema, oricum multumesc frumos, am executat-o de 2 ori si acum sunt deja "experta"
Este foarte gustoasa, foarte usor de facut, deci inca o data multumiri

elena1988 1

06.03.2011, 14:42

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 14:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

ieri la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec pufos din albusuri