Placinta cu branza

de liana_geicu in Prajituri, 13 Noi 2009 | 9964 vizualizari

 

un desert rapid si sigur....

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 1 ceasca ulei
  • 1 ceasca apa/sifon/lapte
  • 1 ou
  • drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde (aprox. 500 g)
  • Umplutura
  • 600 g branza dulce
  • 100 g smantana
  • 3-4 linguri de gris
  • 2-3 oua
  • 200 g zahar
  • stafide, coaja de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Se framanta o coca mai moale si se imparte in doua foi si se imtind cat mai subtiri.


Se freaca ouale cu zaharul si se amesteca cu celelalte ingrediente.


Tava se unge si se tapeteaza cu hartie de copt unsa. Se intinde prima foaie, se pune in tava si se aseza compozitia peste. Se intinde si a doua foaie si se aseaza peste branza. Se taie patratele inainte de a fi bagata la cuptor.


Se baga in cuptorul incins si se lasa la foc mediu pana devine aurie. (aprox 35 min)


Cand scoatem placinta din cuptor o acoperin cu un prosop umed, astfel foaia va fi mai moale. Apoi o pudram.

 

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie sa fie moale, dar sa poata fi intins 

2

Stafidele se tin 5 minute in apa fiarta pentru a se inmuia

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

liana_geicu 1

31.05.2010, 22:05

casie, eu am masurat cu o cescuta de cafea, probabil cam 150 ml, spor la treba si scuze ca am raspuns asa tarziu.....

casie 1

09.06.2010, 14:14

nici o problema, oricum multumesc frumos, am executat-o de 2 ori si acum sunt deja "experta"
Este foarte gustoasa, foarte usor de facut, deci inca o data multumiri

elena1988 1

06.03.2011, 14:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chec Zebra