Cosulete de toamna cu struguri si zmeura

de alinutza1983 in Prajituri, 28 Sep 2010 | 3154 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 40 gr unt
  • 4 albusuri
  • 8 linguri zahar pudra
  • 150 gr faina
  • pentru umplutura:
  • 400 ml lapte + 1 praf budinca vanilie
  • fructe ( la alegere )
  • fulgi de ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete de toamna cu struguri si zmeura:

untul se topeste la microunde cu cateva ore inainte, apoi se lasa la racit



in momentul in care este suficient de rece, se toarna peste albusurile batute spuma cu zahar;



la final se incorporeaza si faina cernuta in prealabil.



compozitia se da la rece pentru 3 ore.


intre timp se tapeteaza o tava cu hartie de copt si la randul sau se da la rece ptr cca o jumatate de ora; cand tava e suficient de rece , trasam pe ea cercuri ( ne folosim de gura unui pahar) si in interiorul acestor cercuri intindem aluatul in strat foarte subtire. Ideal ar fi ca prin aluat sa se vada tava


se da totul la cuptor ptr cca 10 min ( depinde si de cuptor) , pana camd observam ca aceste cerculete devin aurii


cat sunt calde, cerculetele se desprind usor cu o spatula din tava, apoi se aseaza intr-o forma de briose ( ca sa isi ia forma de cosulet; daca nu avem forma de briosa la putem pune in cesti de cafea); se lasa in forma ptr cca 5 min. , pana se racesc.


la final se umplu cu budinca de vanilie si se decoreaza cu fructe de sezon si fulgi de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete de toamna cu struguri si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

vanilla 1

29.09.2010, 10:55

cred ca merge bine si cu alte fructe!!!sau poate chiar sarate ca si aperitiv!!!

alinutza1983 1

29.09.2010, 18:46

da nadina ! de pe meleagurile Irinei Loghin! ...multumesc inca o data fetelor!

Laly 1

29.09.2010, 23:43

Ce bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu zmeura