Cosulete de toamna cu struguri si zmeura

de alinutza1983 in Prajituri, 28 Sep 2010 | 5105 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 40 gr unt
  • 4 albusuri
  • 8 linguri zahar pudra
  • 150 gr faina
  • pentru umplutura:
  • 400 ml lapte + 1 praf budinca vanilie
  • fructe ( la alegere )
  • fulgi de ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete de toamna cu struguri si zmeura:

untul se topeste la microunde cu cateva ore inainte, apoi se lasa la racit

in momentul in care este suficient de rece, se toarna peste albusurile batute spuma cu zahar;

la final se incorporeaza si faina cernuta in prealabil.

compozitia se da la rece pentru 3 ore.

intre timp se tapeteaza o tava cu hartie de copt si la randul sau se da la rece ptr cca o jumatate de ora; cand tava e suficient de rece , trasam pe ea cercuri ( ne folosim de gura unui pahar) si in interiorul acestor cercuri intindem aluatul in strat foarte subtire. Ideal ar fi ca prin aluat sa se vada tava

se da totul la cuptor ptr cca 10 min ( depinde si de cuptor) , pana camd observam ca aceste cerculete devin aurii

cat sunt calde, cerculetele se desprind usor cu o spatula din tava, apoi se aseaza intr-o forma de briose ( ca sa isi ia forma de cosulet; daca nu avem forma de briosa la putem pune in cesti de cafea); se lasa in forma ptr cca 5 min. , pana se racesc.

la final se umplu cu budinca de vanilie si se decoreaza cu fructe de sezon si fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete de toamna cu struguri si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

vanilla 1

29.09.2010, 10:55

cred ca merge bine si cu alte fructe!!!sau poate chiar sarate ca si aperitiv!!!

alinutza1983 1

29.09.2010, 18:46

da nadina ! de pe meleagurile Irinei Loghin! ...multumesc inca o data fetelor!

Laly 1

29.09.2010, 23:43

Ce bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu topping de zmeura