Cotlet de mistret cu ciuperci

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 9 Iun 2017 | 379 vizualizari

 

 Carnea de mistret este o trufanda. Imi place sa o pregatesc, mai ales daca provine de la un animal tanar. Iti dai seama dupa cum intra cutitul in carne cand o transezi. De aceasta data, am beneficiat de o frumoasa bucata de cotlet cu os. Am folosit pentru condimentare Zaatar, adus din calatoria  facuta in Israel.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cotlet cu os de porc mistret
  • 10 ciuperci brune
  • 4 fire usturoi verde
  • 4 linguri pasta ardei Kapia
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri zaatar [ amestec cu cimbru, busuioc, oregano, susan, sumac ]
  • 1 portocala -coaja razuita si zeama
  • 1 bere aramie Staropramen Granat
  • sare
  • piper
  • rosii cherry-pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de mistret cu ciuperci:


  1. Am spalat bucata de carne si am lasat sa se zvante.

  2. Am curatat si spalat usturoiul verde, ciupercile si rosiile.

  3. Feliati usturoiul si ciupercile brune.

  4. Bucata de mistret fiind prea lunga, am impartit-o in doua.

  5. Fiecare bucata de carne am increstat-o pe langa fiecare os si am stropit cu zeama de portocala.

  6. Am amestecat zaatarul cu sare, piper, ulei si coaja de portocala razuita.

  7. Am uns bucatile de carne cu amestecul obtinut.

  8. Intre increstaturi, am introdus bucati de usturoi verde.

  9. Se asaza carnea intr-o tava.

  10. Observand ca am nevoie si de putina culoare, am adaugat si pasta de ardei pe deasupra.

  11. Am turnat in tava, berea aramie.

  12. Dati tava la cuptor, timp de o ora si jumatate.

  13. Din cand in cand, intoarceti carnea pentru a se rumeni frumos pe toate partile.

  14. Verificati sa nu scada lichidul sa se arda.

  15. Daca este necesar, adaugati putina apa.

  16. Spre sfarsitul prepararii, am adaugat in tava si feliile de ciuperci.

  17. Se serveste friptura de mistret, calda, decorata cu usturoi verde si rosii [ pentru coloratura ].

  18. Noi am avut ca garnitura orez salbatic cu ciuperci.

 

TIPS-URI

1

Am avut ca garnitura orez salbatic cu ciuperci.

2

Salata ce a insotit cotletul de mistret a fost aceasta :https://www.bucataras.ro/retete/salata-de-primavara-82727.html.

3

Consider ca ciupercile brune se potrivesc bine cu vanatul.

4

La masa, se poate servi chiar berea aramie din acelasi sortiment folosit la reteta sau un vin rosu sec cu note de fructe de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de mistret cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

10.06.2017, 20:37

Camelya 1

13.06.2017, 11:39

Ce preparat deosebit!

noiinbucatarie 1

13.06.2017, 15:14

Foarte gustoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan umpluta