Cotlet de mistret cu ciuperci

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 9 Iun 2017 | 1263 vizualizari

 

 Carnea de mistret este o trufanda. Imi place sa o pregatesc, mai ales daca provine de la un animal tanar. Iti dai seama dupa cum intra cutitul in carne cand o transezi. De aceasta data, am beneficiat de o frumoasa bucata de cotlet cu os. Am folosit pentru condimentare Zaatar, adus din calatoria  facuta in Israel.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cotlet cu os de porc mistret
  • 10 ciuperci brune
  • 4 fire usturoi verde
  • 4 linguri pasta ardei Kapia
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri zaatar [ amestec cu cimbru, busuioc, oregano, susan, sumac ]
  • 1 portocala -coaja razuita si zeama
  • 1 bere aramie Staropramen Granat
  • sare
  • piper
  • rosii cherry-pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de mistret cu ciuperci:


  1. Am spalat bucata de carne si am lasat sa se zvante.

  2. Am curatat si spalat usturoiul verde, ciupercile si rosiile.

  3. Feliati usturoiul si ciupercile brune.

  4. Bucata de mistret fiind prea lunga, am impartit-o in doua.

  5. Fiecare bucata de carne am increstat-o pe langa fiecare os si am stropit cu zeama de portocala.

  6. Am amestecat zaatarul cu sare, piper, ulei si coaja de portocala razuita.

  7. Am uns bucatile de carne cu amestecul obtinut.

  8. Intre increstaturi, am introdus bucati de usturoi verde.

  9. Se asaza carnea intr-o tava.

  10. Observand ca am nevoie si de putina culoare, am adaugat si pasta de ardei pe deasupra.

  11. Am turnat in tava, berea aramie.

  12. Dati tava la cuptor, timp de o ora si jumatate.

  13. Din cand in cand, intoarceti carnea pentru a se rumeni frumos pe toate partile.

  14. Verificati sa nu scada lichidul sa se arda.

  15. Daca este necesar, adaugati putina apa.

  16. Spre sfarsitul prepararii, am adaugat in tava si feliile de ciuperci.

  17. Se serveste friptura de mistret, calda, decorata cu usturoi verde si rosii [ pentru coloratura ].

  18. Noi am avut ca garnitura orez salbatic cu ciuperci.

 

TIPS-URI

1

Am avut ca garnitura orez salbatic cu ciuperci.

2

Salata ce a insotit cotletul de mistret a fost aceasta :https://www.bucataras.ro/retete/salata-de-primavara-82727.html.

3

Consider ca ciupercile brune se potrivesc bine cu vanatul.

4

La masa, se poate servi chiar berea aramie din acelasi sortiment folosit la reteta sau un vin rosu sec cu note de fructe de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de mistret cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

10.06.2017, 20:37

CameliaR 1

13.06.2017, 11:39

Ce preparat deosebit!

Rahela Velicu 1

13.06.2017, 15:14

Foarte gustoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți in oțet, fără sterilizare

de Ina 7

ieri la 22:23

Budinca de vanilie cu migdale si sos de caise cu menta

de Rocsi 9

ieri la 19:36

Supa de cașcaval, cu crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 14:26

Mancare de cartofi noi

ieri la 13:29

RETETA RECOMANDATA
Legume cu ciuperci ,orez si pui la wok(rapid)