Cotlet de porc aromat si puree cu unt

de MyCookingLife in Porc, 29 Iul 2011 | 8205 vizualizari

 

Cred ca nimeni nu poate refuza o bucata de friptura bine rumenita si o garnitura de cartofi - comun, nu? Ei bine, da, iata un cliseu gastronomic de nerefuzat!

 

INGREDIENTE

  • 1 cotlet porc
  • cateva linguri ulei masline
  • 50 g unt
  • apa
  • 2 crengute rozmarin
  • 2 crengute oregano
  • 1 crenguta cimbru
  • 3-4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 5 cartofi potriviti curatati de coaja si feliati gros
  • sare
  • unt
  • 1 lingura smantana de gatit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc aromat si puree cu unt:

Cartofii se pun la fiert in apa sarata si o lingura de ulei. Cand sunt fierti (se incearca cu furculita), se iau de pe foc, se scurg de apa si se mixeaza in blender, pana devin o pasta omogena. Se adauga putin cate putin unt, mixand, pana ajunge la consistenta dorita, apoi se amesteca in compozitie o lingura de smantana. Si gata-i puree-ul.

Separat se pregateste cotletul. Se cresteaza cu custitul, dar nu pana jos, ci suficient cat sa se patrunda bine la cuptor si sa poata fi impanat cu jumatati de catei de usturoi, apoi se potriveste de sare si piper. Deasupra se aseaza crengutele de rozmarin, oregano, cimbru. Se aseaza intr-o tava cu ulei de masline si putina apa, se aseaza cateva bucatele mici de unt peste carne, se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor, la foc potrivit pentru o jumatate de ora. Apoi se indeparteaza folia de aluminiu, se unge cu amestecul de ulei, unt si apa din tava si se baga din nou la cuptor, de data aceasta la foc mic. Din cand in cand se mai scoate si se mai unge cu lichidul din tava. Cand se rumeneste frumos peste tot, se scoate si se serveste cu cartofii piure , alaturi de o salata asortata! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc aromat si puree cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gazpacho: Rețeta simplă și rapidă pentru o supă delicioasă de vară

pe 21.06 la 16:31

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

pe 21.06 la 15:41

Tarta cu ciocolata, visine si cirese - Un desert delicios cu fructe

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:34

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Placinta taraneasca