Cotlet de porc cu chutney de smochine

de papabundetot in Porc, 2 Sep 2013 | 1303 vizualizari

 

Dupa cura de fast food am zis sa revenim totusi la obiceiurile anterioare ca sunt muuult mai sanatoase,asa ca am pregatit un cotlet de porc cu chutney de smochine noua ne place tare mult asocierea dulce cu sarat si ori de cate ori este timp suficient si ingrediente la indemana,ma mai joc putin cu aromele…ceea ce mie imi place tare mult.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cotletul de porc am folosit:
  • 7 felii de cotlet de porc fara os
  • sos soia
  • crema de otet balsamic
  • ardei iute,
  • curry
  • Pentru chutney de smochine am folosit:
  • 3 smochine mai mari
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 catel de usturoi
  • o lingura sos soia
  • 1 lingura zahar tos
  • 1 lingura otet balsamic
  • ulei de rapita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu chutney de smochine:

Cotletul de porc felii l-am marinat in sos soia,curry,ardei iute taiat felii,crema de otet balsamic si l-am lasat 1 ora in aceste condimente apoi am pus carnea pe un gratar de aragaz pe care l-am stropit cu putin ulei de masline si l-am lasat sa se faca la foc mic pana s-a patruns bine si s-a rumenit frumos la suprafata.


Pentru chutneyul de smochine am taiat ceapa si usturoiul in bucati mici,le-am calit usor in ulei de rapita,apoi am adaugat si smochinele taiate cubulete mici si am mai lasat 1-2 minute la foc,am adaugat apoi sos soia,otet balsamic si cu cateva secunde inainte de a stinge focul am pus zaharul care s-a topit imediat si a dat si un aspect lucios preparatului meu.


Am servit cotletul de porc cu brocoli,taiat in buchetele si oparit putin in apa cu sare,apoi l-am tras la tigaie in unt,ulei de masline si putin usturoi.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu chutney de smochine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

karla 1

03.09.2013, 11:25

Rocsi 1

03.09.2013, 11:27

Yamiiii, yamiii

epurasha2bb 1

03.09.2013, 19:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura a la Motan